A hazaiak az ötödik, a vendégek a tizedik helyen állnak jelenleg, azonban a két csapat között mindössze kéet pont van. Sűrű a mezőny, szerencsére még van izgalom a Bundesligában.

Jól kezdtek a hazaiak, rögtön az első fordulóban verték a Leipzig csapatát, igaz, utána rögtön ki is kaptak a Bochumtól. A nemzetközi kupás ellenfelektől eddig kikaptak ugyan, de nem lehet oka a szégyenkezésre a Szalai Ádánot is soraiban tudó együttesnek. A nyerhető mérkőzéseiket eddig hozták, afféle Köln csapat ez. Jövőhéten egyébként pont ellenük játszanak majd, érdekes csata lesz. Nincsenek nagy nevek a Mainznál, viszont elég fiatal a keret, egy-két rutinos játékossal kiegészülve. Kérdés, hogy mikor fognak elfogyni, illetve az is, hogy meddig maradnak együtt. Már idén nyáron is többször cikkeztek arról, hogy a klub jobb játékosai távozhatnak, bár az átigazolásokból nem lett semmi. Szezon végére szerintem az első tízben végezhetnek, bár a tízhez közelebb mondanám őket.

Most nem fogok azzal jönni, hogy kiütötte a Gladbach a Bayernt, és mekkora győzelem volt ez. Nyertek, szereztek önbizalmat, remélhetőleg meglovagolják ezt a hullámot. A Bochum ellen nagyon visszafogott tempót nyújtottak odahaza, a második félidőre jelentősen visszavettek. Érdekesség a vendégek háza tájáról, hogy a támadók nagyon gyengén muzsikálnak idén, elvétve szereznek csak gólt. Bár igaz ez az egész Gladbachra, ebben a szezonban nagyon kevés gólt rúgnak. Mondjuk nem kapnak sokat sem, bar ez a része igaz a Mainzra is.

Azt várom a mai találkozón, hogy a vendégek jó eséllyel ponttal vagy pontokkal távozhatnak majd az Opel Arenaból. Több vendég gólt várok, remélem mostmár a csatárok is odateszik magukat.

Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach: Borussia Mönchengladbach által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp