Egy olyan párosítás ez, ahol meglepő statisztikai adat fogad minket a két csapat egymás elleni találkozóit figyelve. 2012 óta, minden sorozatot figyelembe véve tizenkét alkalommal találkozott egymással a két együttes, és ezeken a találkozókon mindösszesen kettő alkalommal fordult elő az, hogy mindkét csapat betalált volna.

Érdekes helyzetben van a Newcastle United csapata, a klubnál még mindig nem sikerült megegyezzenek egy edzővel sem. Felröppenek pletykák, de egyelőre semmi konkrétum. Pedig ideje lenne most már valaki, mert egyre nagyobb bajban a vendégek. Jelenleg tizenkilencedik helyen állnak, és mindössze négy pontjuk van. Győzelmük még nincs, rajtuk kívül ezt még az utolsó helyezett Norwich mondhatja el magáról. Legutóbb augusztus 7-én nyertek a szarkák mérkőzést, akkor a Norwichot sikerült legyőzzék egy felkészülésin. Tényleg pocsék formában vannak, ideje volt már az edzőváltásnak, az új tulajdonosi körrel ez meg is valósult.

A Brighton nem olyan rossz idén, jelenleg a középmezőnyben helyezkednek el. A legutóbbi kilenc mérkőzésükből mindösszesen egyet vesztettek el, igaz, azt nagyon. Hazai pályán kaptak ki a Manchester City csapatától 4-1-re, de találkoztak az Arsenallal, Liverpoollal vagy kétszer a Leicesterrel.

Nincs sok gól a Brighton mérkőzésen, a tíz forduló alatt átlagban egyet rúgnak és kapnak (11-11). A Newcastle is egyet rúg mérkőzésenként viszont kettőt kapnak (11-23). Ha így nézzük, akkor kijelenthető, hogy nem várható sok gól a találkozón. Azonban azt gondolom, hogy az a tény, hogy kevés alkalommal fordult elő a gólváltás a két csapat találkozóin megerősítette bennem azt, hogy újra olyan találkozót játszhatnak, akkor mindkét fél betalál. Nem a statisztika miatt, hanem mert mindig is szerettem a sorozatmegszakításos fogadásokat vagy éppen a papírforma ellen menni.

Brighton & Hove Albion - Newcastle United: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp