Az elmúlt években, de most hatványozottan kell kaparni a nemzetközi indulást érő helyekért a Serie A -ban. Márpedig Rómában is a BL az elsődleges cél, de a Milan, Inter, Napoli, Atalanta, Juventus és Lazio is jelentkezik a négy BL helyért, lepottyanóként pedig jut az EL vagy a Konferencia Liga. Tavaly ezt a kegyvesztett szerepet épp az AS Roma kapta meg, látható nem füllik a sorozathoz a foga a farkasoknak, a Bodö Glimt elleni kinti 1-6 és a hazai 2-2 is mutatta most is a bajnokság az előirányzott vadászmező.

Mourinhónak össze kell kapnia az övéit, hiszen rövid időn belül két rangadót is veszítettek a Juventus ellen idegenben (0-1) és otthon a Milan ellen (1-2), de a Napoli ellen sem sikerült (0-0) a Stadio Olimpicóban megnyerni a fontos "hatpontos" ütközetet.

Nincs más recept akkor a kicsik ellen kötelező begyűjteni a maximális egységeket ahhoz, hogy ott legyenek a végelszámolásnál.

A Venezia feljutóként eddig inkább mezkölteményeivel hívta fel a figyelmet az Emporia Armani által, futballban nagyon keveset mutattak. A Paolo Zanetti vezette újonc ugyan két meccset nyert a Serie A -ban a Fiorentina és az Empoli ellen, de látványosan kevés a támadójátéka. A velenceiek messze a legkevesebb, nyolc találattal rendelkeznek és a formájuk is lefelé ívelő, képesek voltak a másik feljutó Salernitana ellen is odahaza kikapni és legutóbb Genovában is csak góliszonyatos 0-0 -ra futotta az erejükből. A nagy csapatokat nézve, eddig az AC Milan és a Napoli ellen léptek fel idegenben, mindkétszer sima, egyértelmű 0-2 lett a vége a történetnek. A Rómának időszerű megnyernie a nagy csapatokhoz méltóan a velencei kirándulását és Mou számára is időszerű, hogy felrázza a csapatát, mert innen is idő előtt repülhet. Itt a legmegfelelőbb pillanat elindulni felfelé a farkasoknak, a korai időpont ellenére is. Biztos Roma sikert várhatunk. Tippem: 0-2

Venezia - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp