Stockholmban kész a főtábla ami a selejtezők lezajlásával vált teljessé. Gerasimov is kénytelen volt kvalizni, nehézkesen vette az első kört, ám elvérzett a második lépcsőfoknál. Előkelő világranglistás pozíciójának köszönhetően azonban a Lucky Loser pozíció neki jutott ma visszalépések után.

Kérdés mennyire fog élni vele, mert látva a hétvégi játékát, egy eléggé leeresztett az idény végét váró teniszező benyomását keltette. A Kvali első körében a francia Martineau ellen az első szettben képes volt négyszer is eladni az adogatását, majd összekaparta magát és nagyot küzdve a döntő szettben is breakeket ajándékozva lépett csak tovább. Ezek után, ahogyan várni lehetett Kotov soknak bizonyult és két szettben lépett túl a fehéroroszon.

Meglepő volt tapasztalni, hogy milyen nehézkesen vette Gerasimov fizikálisan a hosszabb labdameneteket. A főtáblán pedig egy igazán bomba formában lévő, a Párizs Mastersen negyeddöntőig jutó és csak a végső győztes Djokovic által kiejtett amerikai Fritz vár rá.

Fritz formája szemmel láthatóan fergeteges, igazi csúcsra jártatott ATP szint.

Indian Wellsben elődöntő Mastersen, Szentpéterváron 250 -es tornán döntő, majd a Paris Mastersen negyeddöntő és ezáltal élete legjobb ranglistás helyezése is, huszonharmadik a világranglistán.

Óriási különbség a két játékos között, míg Fritz topon, addig Gerasimov lejtmenetben, aki inkább egy alap CH játékos szintjét hozza most. Ez nálam egy sima két szettes amerikai sikert vetít előre, ami gamekben simán befog férni a 24,5 game határ alá.

Gerasimov, Egor - Fritz, Taylor: Játékok száma - Felett/alatt tipp