A "J" csoportban a végére bármilyen jó helyzetben voltak az örmények a hazai sikereiknek köszönhetően, valamint a macedónok az elején elkövetett idegenbeli németverésssel, ami két évtizedenként történik meg tétmeccsen a germánoknál, a sorozatos döntetlenek, ponthullajtások után a második helyért Románia került kedvező helyzetbe.

Keleti szomszédunknak a saját kezében van a sorsa, hiszen, ha ma legyőzi Izlandot Bukarestben és novemberben Vaduzban, Liechtensteinben is sikerrel jár, akkor pótselejtezőzhet a katari VB-ért.

Ám az utolsó esélybe is meg kell próbálni bele kapaszkodni, ami azt jelenti, hogy esetlegesen botlik Románia Izland elle. Ugye ezt az örmény - macedón meccset korábban este hattól rendezik.

Az örmények az otthoni Liechtenstein elleni 1-1 -el vesztették el a sorsuk irányítását, míg a macedónok Izlandon vesztettek pontokat nyert állásról. Az sem segítette a két felet, hogy szeptemberben Szkopjéban, gyengus, szenvedős meccsen játszottak 0-0 -t.

Ez az eredmény nem véletlen, a két együttes közel van tudásban egymáshoz, ma is inkább küzdelmet, mint látványos játékot várhatunk. A lényegi kérdések pedig inkább a meccs végén a második félidőben dőlhetnek el. Nem jellemző a két válogatottra, hogy nagy offenzívával nyitná a találkozókat, főleg nem egy ilyen ki-ki ütközetet. Az örmények a Liechtenstein elleni remiig jól teljesítettek odahaza, de látható a tét megbénította őket, így most sem várok tőlük átütőerőt. A macedónok meg idegenben, főleg, hogy nincs már Pandev, nem tudnak dominálni. Ezen a meccsen egyenlő erők küzdelmét és az esetleges döntést a kivárásra váró csapatok meccsén csak a második félidőben várom.

Örményország - Észak-Macedónia: Félidő - Mérkőzés tipp