Aztakutyamindenit neki, itt aztén elég vastagon fogott a toll, amikor a hendihatárt húzták az oddsmesterek. Igazán brutálisnak számít ez a 45,5. Magyarán negyedenként 11-12 ponttal kell nyernie a német csapatnak, nem lehet üresjárat, űzni, hajtani kell végig.

A 45-46 pont különbség az rengeteg. Tényleg sok. Nem mondom, hogy a lehetetlen kategória, de én úgy vélem, beférnek ebbe az észak maci lányok.

Miért:

Az előző selejtező-sorozatban is egy kvalis csoportban szerepeltek, idegenben a németek egy 74-59 arányban nyertek, otthon viszont 105-40 lett a vége. Két eléggé különböző eredmény.

Mi a két meccs között a különbség?

De nem is ez a jó kérdés, hanem inkább a KI?

Satou Sabally. Sabally a női kosárlabda jelenének egyik legjobbja. Nyílván most a TEAM USA-t vegyük ki, az amerikai csajokat, de ha az Egyesült Államok lányait nem nézzük, Sabally nálam top3-as. Iagupovát nehéz kihagyni még a top3-ból, Saballyt szintén, aztán hogy a top3-ba ki fér még be, az már vitatéma.

Sabally német mama, gambiai papa 'kombinációból' született, és ez kegyetlen jó elegye a géneknek. Megvan benne a színes bőrűekre jellemző fizikum, gyors, magasságához képest remekül mozog, magas, nagyot ugrik, szóval minden fizikai paraméter kiváló, ami kell a kosárlabdához. A német vonal pedig hozza a precízitást, a pontosságot hogy jókor hoz jó döntést, meg azt, hogy nem adja fel soha.

Az előző kvalis szériában amikor Sabally otthon még játszott, akkor 65 pontot tett közé a német csapat. Sabally jobbá tette az egész német csapatot, nemcsak ennek a német csapatnak alapembere, mondom, napjaink egyik legjobb játékosa. Amikor nem játszott, a macedónok egy korrekt meccset játszottak 'csak' 15 ponttal kaptak ki. Ok-ok, önmagában a 15 pont az sok, de ha azt nézzük, hogy a hendihatár 45,5, akkor nem sok. A macedón csapat erősebb lett, magasabb lett, Bonnert is lehonosították (jó, mondjuk nem fiatal már, de segíthet). Szóval a macedónokat én simán 50 fölé várom, sőt inkább 60 környékére, a németek meg legjobbjuk nélkül annyira nem acélosak. Nem egy triplagyár a német csapat, attól sem tartok, hogy kintről szétdobják a macedónokat. Nem mondom, hogy van sanszuk a maci lányoknak, de fociban nemrég jött egy világraszóló bravúr ebben a felállásban. Nekem most az is elég, ha Selcováék 46-on belül maradnak.

Németország (n) - Észak-Macedónia (n): Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp