Mindkét csapat számára igen nagy téttel bír ez a mérkőzés, bár valójában a vendégek részéről van komoly jelentősége annak, hogy mi lesz a vége.

Málta egy esetleges jó szerepléssel a csoport ötödik, azaz utolsó előtti helyén végezhetne, ami azért nagy szó. Jelenleg Ciprus van az utolsó helyen, rosszabb gólkülönbségük miatt (-9 és -10). A végén a gólkülönbség, majd pedig a rúgott gólok döntenek, de persze nem csak itt, hanem a csoport első helyéről is dönthet a rúgott és kapott gólok aránya. Kicsi rá a sansz, de bármi előfordulhat. Éppen ezért nem mindegy, hogy Horvátország hány gólt szerez ma, ugyanis ugyanannyi góllal állnak, mint a csoportot vezető oroszok. Egy esetleges orosz döntetlennel és horvát győzelemmel előfordulhatna az, hogy mindkét csapat 20 ponttal áll. Az utolsó körben Horvátország - Oroszország mérkőzést rendeznek majd, ami a csoport első helyéről fog dönteni. Nálam ezt nagy valószínűséggel behúzzák a horvátok, jobb csapatnak gondolom őket.

Ritkán kap háromnál többet Málta, bár az is igaz, hogy az elmúlt két évben csak a két orosz és a horvátok elleni első meccs volt az, amikor a világ elitjéhez tartozó válogatott ellen játszottak. Málta nem kap sokat, viszont Horvátország nem rúg sokat, ez azén egyik problémám. Erős a horvátok kerete, vélhetően Perisic-Pasalic-Kramaric támadó középpályával és elől Petkoviccsal kezdenek majd a vendégek. Petkovic nagyon jó formában van most, tőle várok legalább kettőt, aztán hogy ki rúgja a másik kettőt az mindegy. Sima, horvát győzelmet várok.

Málta - Horvátország: Gólok száma - Felett/alatt tipp