Fura a helyzet a C csoportban, mert Olaszország és Svájc egyaránt 15-15 ponttal áll, de az olaszok gólkülönbsége 13-2-es, még a svájciaké 11-2-es. Szóval a helvéteknek nagyon el kell verni Bulgáriát. Vagy elég szűk siker is, ez esetben bízni kell abban, hogy az észak-írek pontot szereznek Olaszország ellen. Ebben nyílván nem bíznak, nem bízhatnak

Svájcnak tehát nyernie kell, méghozzá annyi góllal, amennyi góllal csak tudnak. Épp ezért tippelek én arra, hogy a helvétek vért isznak, és bombázzák majd a bolgár kaput.

Svájc egyébként nem rossz, és főleg nem rossz otthon. Más kérdés, hogy ez speciális helyzet, mert gólokat kell lőni, közben viszont nem kéne kapni. Bulgária tét nélkül játszik, nyomás nélkül, pár kontrát meg végig is vihet.

Svájc otthon ebben a selejtező csoportban azért dominált, pl. nem volt olyan meccse, ahol nem jutott el 8 szögletig. Ebből most is várható vagy 10, mert Bulgáriát ostromolni fogja. Itt viszont a gólokról van szó, és arról, hogy minimum egy-egy gólt látunk mindkét félidőben.

Shaqiriék egyébként Bulgáriában 12 perc alatt lőttek hármat. A bolgárok magukhoz sem tértek, már 0-3 volt az állás. Ha a svájciak tudták volna, hogy a lőtt gólok számának ilyen szerepe lesz, biztos lőnek még vagy kettőt Bulgáriában.

Bulgáriának két sérültje, és két eltiltottja van, de igazából lényegtelen,mert eleve kísérletezhet a bolgár kapitány. Svájcnak is vannak hiányzói, Xhaka, Embolo, Akanji, Elvedi, Zuber, szóval fontos játékosok, de akik játszanak, mindent meg fognak tenni, hogy a csapat kijusson a vb-re. Szerintem azt a nyomást, amit Svájc Bulgáriára tesz, nem fogja 45 percig bírni. Most pedig a 2. félidőt sem szabad majd átaludni, mint Bulgáriában, egyszerűen olyan sok góllal kell nyerni, amennyivel csak lehet.

Szerintem Svájc lő gólt mindkét félidőben, de ebbe a tippbe az is belefér, ha Bulgária besegít a gólokkal. Nem nagy odds, de szerintem húzható opció

Svájc - Bulgária: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp