Egész jó meccsel zárul a H csoport, mely meccs a Smith mögötti második továbbjutó hely kiharcolásáért fog zajlani.

Két többszörös világbajnok találkozik, ami önmagában is parázzsá teszi az összecsapást. Hozzátesz még ehhez az, hogy Gary kritizálta azért Barneyt, hogy nem kellett volna már visszatérnie a "visszavonulása" után. Gary egyébként az elmúlt években már sajnos erről híres, többet foglalkozik a trash talkkal, mint a játékkal és ez meg is látszik az eredményein. Egyrészt nem utazik az Egyesült Királyságon kívüli versenyekre, másrészt amin részt vesz, ott sem alkot semmi maradandót. Komolyabb ellenfelekkel szemben rendre elvérzik, Players Championshipeken megy 1-2 kört aztán megy is haza. Júniusban volt utoljára pár komolyabb eredménye ezeken a fordulókon, de azóta abszolút semmi extra. Eddig a Grand Slamen sem nyújtott túl erős játékot, Davist mindenki simán veri könyökgyulladása miatt, Smithtől viszont simán kikapott. A játékából hiányzik a magabiztosság és közel sem olyan átütő már a tömege, ami mindig is játékának nagy részét alkotta.

Barney első komolyabb versenye ez visszatérése óta és Anderson legyőzésével tovább is juthat a csoportból. Első két meccse alapján több esélyt adok erre, mint egy skót győzelemre. Smith ellen nagyon jó volt látni újra a holland legendát, úgy szemre fogyott egy 10-15 kg-t, a haja is visszanőtt (..:D) és egész felszabadultan játszott mindkét eddigi csoportmeccsén. Sajnos Smith ellen a végén érződött még a meccshiány és a full magabiztosság, a két elrontott kör pedig elég volt a meccs elvesztéséhez, azonban most közel sem olyan jó játék áll majd vele szemben.

Három éve játszottak utoljára egymás ellen, egyébként gyakorlatilag 50-50 az elmúlt 10 meccsük (5-1-4). Mindketten tudnak mindent a játékról, de Barney szerintem jobban akarja most ezt az egészet, míg Gary egyre többször nemtörődöm üzemmódban játszik és nem is jönnek az eredmények. Szoros meccsen holland győzelmet várok.

Anderson, Gary - van Barneveld, Raymond: Match Odds - Mérkőzés tipp