A hazaiak szempontjából még igen komoly tétje van a mérkőzésnek, ennek megfelelően komolyan is fogják venni. Jelenleg a harmadik helyen áll Csehország, de a hátrányuk mindösszesen három pont, azt pedig ma könnyen le is dolgozhatják. A nagyobb probléma az, hogy Wales azzal a Belgiummal találkozik, akik már kijutottak, így nem fognak teljes erőbedobással harcolni a győzelemért.

A csehek hétvégén Kuvait ellen játszottak felkészülési mérkőzést, és arattak magabiztos győzelmet. Félidei 2-0 után a vége 7-0 lett, ami még így sem tükrözte a két csapat közötti különbséget. Akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna az európai csapat, persze így sem kell keseregniük. Azon a találkozón szinte csak a támadójátékosokat pihentette a cseh szövetségi kapitány, gondolom, inkább ők fáradtak el, illetve nekik kell ma frissebbnek lenniük.

Észtország és Csehország még márciusban csapott össze, akkor idegenben aratott kiütéses, 6-2-es győzelmet Csehország. A csehek egyik legjobb játékosa, Patrick Schick jelenleg sérüléssel bajlódik, így ő ma biztosan nem léphet pályára. A helyét várhatóan Michael Krmencik veszi át, aki a hétvégén csak gólpasszt jegyzett.

Mivel nem csak ezen az egy találkozón dől el, hogy Csehország eléri-e a pótselejtezős helyet, így csak egy dolgot tudnak tenni, minél jobban elverni az észt válogatottat és drukkolni annak, hogy Belgium megverje a walesi válogatottat. Pontegyenlőség esetén az számít, hogy kinek jobb a gólkülönbsége, az pedig jelenleg Walesnek jobb. Nincs nagy különbség a két csapat gólaránya között, de szerintem van annyira jó formába a cseh válogatott, hogy a második gól után berúgja a harmadikat és a negyediket is.

Csehország - Észtország: Csehország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp