A finnek előtt óriási esély nyílt megint a Bosznia-Hercegovina elleni magabiztos sikerrel. Egy bökkenő van azonban a végső lépcsőfok és ellenfél nem más lesz, mint a regnáló világbajnok Franciaország.

Ebben a csoportban kimagaslanak a franciák, nem véletlen, hogy utcahosszal vezetnek és kvalifikálták magukat. A sikertelen Európa-bajnokság után a hangulat is helyre állt, a hétvégi Kazahsztán elleni kiütéses 8-0 után pedig olyan mintha minden klappolna. Mbappe egymaga négyet vágott, de Benzema is rendesen odatette magát és az egész francia együttes remekül funkcionált minden csapat részben.

A finnek tehát nagy lehetőség előtt viszont egy iszonyatosan kemény dió tornyosul előttük a franciák képében. Kérdés ezt a feladatot a Kanerva legénységnek sikerül e megugrania, mert szemmel látható a fejlődés amit a finnek válogatott szinten produkálnak, de ott még nem biztos, hogy tartanak, hogy egy TOP-top válogatottat ilyen szituációban felülmúljanak.

A franciákra nem jellemző, hogy a tétnélküli meccseket dobják, sőt a csapategység, a kohézió minnél jobbá tétele érdekében azért utaznak Helsinkibe, hogy újabb sikerrel emeljék a hangulatot a Les Bleus házatáján.

Látva a hétvégi eredményeket, két jó passzban lévő válogatott méri össze erejét, ám a két csapat között is még van minimum egy vastagnyi polc. Ami hazai szinten Pukki az vendég szinten Mbappé na ezzel kb. le lehet írni a különbséget és a mai meccsen is ez jelntheti a különbséget és a francia győzelmet. A finnek pedig bízhatnak a bosnyákokban hátha segítenek nekik azzal, hogy az ukránoknak keresztbe tesznek.

Finnország - Franciaország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp