Bolívia remek sorozatát kell megszakítaniuk az Uruknak!

Az biztos, hogy kőkemény túrára érkezik Bolíviába az uruguayi válogatott. A szép múltú Uruknál mindig fontos elvárás, hogy kijussanak a világbajnokságra. Elvégre ők rendezték, és ők is nyerték a legelső futball VB-t még anno 1930-ban. Ennek fényében mindig prioritást élveznek a VB-selejtezők. Nos, idén a szokottnál is kiélezettebb a küzdelem a kijutást jelentő helyekért. Jelenleg épp 5 csapat 6 pontot belül van egymáshoz a tabella közepén. Az Uruk épp a 6. helyen állnak (az 5. hely pótselejtezőt ér, az első 4 kijut egyenes ágon), gólaránnyal lemaradva a kijutást jelentő helyekről... Bolívia hazai szereplésének köszönhetően még szintén lőtávolban van, de reálisan nem várható , hogy beleszóljanak ebbe a versenyfutásba.

A magaslaton mindenki megszenved, ez Bolívia legnagyobb fegyvere.. mert bizony játéktudásban azért nem hozzák a csoport meghatározó csapatinak szintjét. Így Uruguay is egészen más szintet képvisel játékosállományilag. Hogy csak néhány nevet említsek, olyan játékosok fémjelzik csapatukat, mint Suarez, Godin, Muslera, Valverde, Caceres, Bentancur... és társaik... Cavani ma elvileg nem lesz, ezért őt kihagytam a felsorolásból... Lényeg a lényeg, hogy egy meglehetősen ütőképes együttesnek ma kötelező a pontszerzés, sőt, lehetőleg egyből hármat kéne szerezniük, mert Bolíviánál bizony vannak itt komolyabb vetélytársaik, nem férnek bele az elhullajtott pontok. Pláne, hogy három vereségből érkeznek! Bolívia néhány játékost, ilyen-olyan okokból nélkülözni kényszerül, ennél jobb alkalom nem is kell Suarezéknek.

Egy győzelem nagyon fontos lépés lenne Uruguay számára, amivel nagy lépést tennének a VB-résztvétel felé. Úgy gondolom kellően motiváltak lesznek ahhoz, hogy ne gyűjtsék be zsinórban negyedik vereségüket! Így az Uruguay vagy döntetlen piacot választom!

Bolivia - Uruguay: Dupla esély - Dupla esély tipp