A torna egyik legnagyobb esélyeseként számontartott Price, Bradley Brooks-ot kapta első ellenfeléül a kieséses szakaszban.

Price Raffertyt (5-4) és Kinget (5-0) verte a csoportban., majd a számára már gyakorlatilag tét nélküli , Schindler elleni meccsen kikapott (4-5). Összességében pedig nem mondhatnánk, hogy panasz lenne a formájára. A World Cup of Darts óta nyert European Tour-t, és a PC-ken is jól teljesít, a WC óta mindössze Clayton (ő kétszer) és Gerwen tudták legyőzni... Brooksnak tehát alaposan fel kéne kötnie a gatyáját, ha akar borsot törni az orra alá.

Brooks rendületlenül próbálkozik a Players Championship versenyeken, de egyelőre több az első körös kiesése, mint a back to back győzelme... Itt a pocsék formát kifogó Kinget és a gyengébbik Rodriguez tesót tudta legyőzni, ami elég is volt a továbbjutáshoz. Igazán extra teljesítményre nem volt szüksége, mint moondjuk amit Sherrock letett tegnap az asztalra... Így én ezentúl sem várom, hogy űrdartsot produkáljon a fiatal Bradley.

Tavaly már találkoztak a PDC Home Tour-on, akkor Price 5-3 arányban tudott nyerni. Most fontos változás a csoportkörhöz képest, hogy amíg ott 5 nyert leg-ig tartottak a meccsek, addig itt már 10 nyert leg kell a továbbjutáshoz! Ez mindenképp Price esélyeit növeli, ugyanis jobban kijönnek a tudásbeli különbségek a hosszabb meccseken, és egy-egy jól sikerült leg-gel még nem lehet akkora bajba sodorni az ellenfelet underdog-ként. Nos, én nem gondolom, hogy ma Price nehéz helyzetbe kerül, barátinak találom ezt a hendit, meglepne, ha Brooks 6-nál több leg-et tudna nyerni!

Price, Gerwyn - Brooks, Bradley: Kör hendikeppel - Hendikep tipp