Újra visszatér a klubfutball, amit szerintem már mindenki nagyon várt. Németországban pénteken egy mérkőzést rendeznek, ahol a Bayern München Augsburgba látogat a WWK Arénába.

Az Augsburg most már évek óta alsóházi csapat, nem képes szintet lépni. Sőt, az idei évben meglegyintette a kiesés szele is. Jelenleg osztályozós helyen állnak, ami annak köszönhető, hogy 4-1-re megverték a legutóbbi hazai meccsükön a Stuttgartot. Markus Weinzierl edző egy elég gyenge keretet igazgat, van ugyan néhány nevesebb focistájuk (Finnbogasson, Caliguri), de azok is a levezetés stádiumában vannak, jóval 30 év felettiek. 11 mérkőzésen 20 gólt kaptak, ami azt jelenti, hogy meccsenként majdnem két kapott gólt átlagolnak. Hiába játszanak a kicsit statikusabb és védekezőbb 4-4-2 valamilyen formájában, két hónapja nem tudtak lehozni meccset bekapott gól nélkül.

Vajon pont ez sikerülne a legatomabb támadósor ellen?! Ugye, hogy elképzelhetetlen. Ami nekem az első félidős sok gólt mondja, hogy a Bayern München a legutóbbi két hetes válogatott miatti szünetet követő első mérkőzését a Bayer Leverkusen ellen játszotta: az első félidőben 5 gólt lőttek idegenben! A teljes keret pihent, Lewandowski hazajött Lengyelországból, a német válogatottak közül lényegében Thomas Müller tolta végig mindkét találkozót, Goretzka 45 percet játszott Lichtenstein ellen, Neuer 90 percet végig szotyizott, Sané mindkét meccsen 1 órát kapott, Joshua Kimmich vírus miatt egyiken sem lépett pályára, mint ahogy Süle sem, Gnabry sem játszott a válogatottban. Coman fél órát lötyögött a finnek ellen.

Pont a bajorok védelme tűnik kicsit fáradtabbnak, mivel Upamecano végigjátszotta a finnek elleni meccset is, Lucas Hernandez is pályára lépett, Alphonso Davis Kanadából repül vissza és Süle játéka kérdéses a vírus miatt.

Szóval a védelem gyengébb, a támadósor pihent. Nekem ebből jönnek a gólok, mint legutóbb a Bayer elleni meccs első félidejében, szóval én a három gólt simán el tudom képzelni.

FC Augsburg - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp