Az előző fordulóban megszerezte első győzelmét az a Bielefeld, aki idén várhatóan a bentmaradásért fog küzdeni. A Wolfsburg idén egész jól szerepel, de vannak meglepő vereségeik és nagyon kevés gólt szereznek.

Az első, amit le kell szögezzek az az, nagyon jó védelemmel rendelkezik a Bielefeld csapata. Tizenegy forduló alatt mindössze 16 gólt kaptak. A nagy probléma, hogy idén gondba vannak nagyon a góllövéssel, pedig nagyon nem így indult ez a szezon. A kupában egy mérkőzesen rúgtak hatot, azóta viszont állandóan gondok adódnak a helyzetek értékesítésével, így 7-16-os gólaránnyal állnak és 1-5-5-ös mérleggel.

A Wolfsburg még áll a BL-ben, és a gyenge szereplés és teljesítmény ellenére reális esélye van a csapatnak a továbbjutásra. A jövőhéten a spanyol Sevilla csapatához látogatnak, igen érdekes találkozó várható. Nem tudnám megtippelni, hogy mi lesz azon a találkozón, mert a Sevilla eléggé visszafogott teljesítményt nyújt a BL-ben, de a csapatok nem nyerni járnak oda. ​Mindkét csapat továbbjuthat még, igen izgalmas csoport a G jelű négyes.

Sokat filóztam, hogy mit írjak erre, hiszen több megérzésem is van. Azt látom az idei Wolfin, hogy nagyon visszafogottak és csak annyit adnak ki magukból, ami szükséges. Jól példázza ezt a 12-12-es gólarány, ami nagyon, de nagyon kevés rúgott góltlyan veresége van a Wolfsburgnak, amiből legalább kettőt előzetesen nem vártunk volna, de mégis becsúszott. Ilyen a Freiburg és az Union Berlin elleni is, de sima vereség lett a vége a Gladbach és a Hoffenheim ellen is. Több ilyen már nem férhet bele az ősz folyamán.

A Bielefeld nem egy verhetetlen csapat, jelenleg az utolsó előtti helyen állnak nyolc egységgel. 7-16-os gólarányuk botrány, de a Wolfi 12-12-ese is katasztrófa. Nehéz lenne megmagyarázni, hogy vendég oldalon miért nem megy a gólszerzés. Talán ez a két hetes pihenő jól jött a csapatnak.

Két olyan csapat találkozik, ahol az under az, ami előreláthatólag elvárható. Mégis azt gondolom, hogy a Wolfsburg ha jó napot fog ki, akkor rúghat akár kettő vagy három gólt is.

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg: VfL Wolfsburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp