Be kell valljam, eléggé tetszik a hazai csapat játéka. Az előző fordulóban valósággal lefocizták a Lyon együttesét, esélyt sem adva az akkori együttesnek.

Montpellier mérkőzést egy ideje nem láttam, így róluk nem tudok nagyon nyilatkozni. De ahogy nézem, náluk is erős a második félidő, illetve rúgnak és kapnak is.

A Rennes együttese csütörtökön sorsdöntő Konferencia Liga mérkőzésen lép pályára, a holland Vitesse ellen. Nagyon nem mindegy, hogy mi lesz annak a találkozónak a vége, hiszen az utolsó mérkőzésüket majd Angliában, a Tottenham ellen fogják játszani. Nem mindegy, hogy ki ellen szerzi meg a francia együttes azt a három pontot, ami a továbbjutáshoz szükségeltetik.

A Rennes az ötödik, a Montpellier a hatodik helyen áll jelenleg. Három pont van a két együttes között, 6-4-3 a hazaiak mérlege, a vendégeké 5-4-4. 12 gólt kaptak eddig a hazaiak, míg a vendégek 19-et, míg a rúgott gólok száma csaknem megegyezik (22, illetve 21). Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi kilenc találkozójából hétszer is a Rennes szerezte meg az első gólt, illetve volt egy gól nélküli döntetlenjük is. Kiemelném azt is, hogy legutóbbi hat találkozójukon nem volt tíznél több szöglet.

Mint írtam, elég szépen játszott a Rennes a Lyon ellen, még akkor is, ha a Lyon birtokolta többet a labdát. 25-8 volt a kapuralövések száma, ami hatalmas különbség, azt gondolom, hogy ma is sokszor fog próbálkozni a Rennes.

Mindkét együttesnek többnyire a második félideje az erősebb, de azt most nem merem megkockáztatni, hogy akkor (is) betalál mindkét együttes. Beérem azzal, ha a teljes mérkőzés alatt betalál mindkét csapat, a szorzó is egészen jó rá.

Rennes - Montpellier: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp