A svéd bajnokság a végső hajrájához érkezett miután a 28.forduló következik a 30-ból. Három meccse marad ta csapatoknak hogy elérjék céljaikat és rendkívül izgalmas végjáték várható. Elsősorban a bajnoki cím végett lesz ádáz csata a Malmö, Djurgarden, AIK Stockholm és az Elfsborg között, viszont a hátsó régióban is kérdéses még a 14.hely ami osztályozóra kényszeríti az ott végső együttest.

A Mjallby eléggé pocsék szezont tudhat maga mögött főleg azután hogy tavaly nagy meglepetésre a dobogóról éppen csak lemaradva a 4.helyen végeztek. Idén az átalakult keret végett is közel sem ment úgy a szekér és bár a mezőny szorossága miatt még végezhetnek egy-két pozícióval előrébb is, jelenleg egyetlen cél lebeg a szemük előtt még pedig elkerülni az osztályozós helyet. Három pont előnyük van a Degerfors előtt, a sorsolásuk pedig nagyon kedvező hiszen az elkövetkezendő két fordulóban a két biztos kieső ellen van jelenésük. Itt kell azt hiszem megszerezniük az ehhez szükséges pontokat! Hétfőn az Östersunds ellen nagyon jó esélyük van erre.

A hazaiak miután biztossá vált a kiesésük végképp leeresztettek, persze előtte sem voltak annyira acélosak... A Varbergs ellen 3:0-ra kaptak ki úgy, hogy 21:2 volt a kapuralövési kísérletek száma, majd a szintén 3:0-ra az AIK ellen elveszített meccsen sem csináltak konkrétan semmit, 20:3-ra végeztek ebben a mutatóban, ami a kaput eltaláló lövéseket illeti pedig 13:0-ra nyert a Stockholmi csapat.

A nagy motivációs különbség okán sima, több gólos vendég sikert várok. Nem különösebben hiszem hogy 0:1-el hozná le a Mjallby a meccset, egy pontrúgás vagy megpattanó lövés után betalálhat a hazai csapat is akár akik nem valószínű hogy a kapu előtt tömörülnének az események ilyesfajta alakulása után. Így két Mjallby gólt várok alaphangon.

Tipp: 1-3

Östersunds FK - Mjällby AIF: Mjällby AIF által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp