A hazaiak a válogatott szünet előtti fordulóban elvesztették a veretlenségüket, így tizenegy forduló elteltével elmondhatjuk, hogy nincs több veretlen csapat a német Bundesligában. Elég kevesen gondoltuk volna, hogy pont Sallai Roland együttese lesz az, aki a legtovább bírja majd vereség nélkül, de ez következett be.

A Frankfurtnál nagyon betett a nyári edzőváltás, hatalmas lejtmenet kezdődött meg a csapatnál. Ez inkább a tavalyi szezon teljesítményéhez képest figyelhető meg, és csak a hazai pontvadászatban. Az Európa Ligában kifejezetten jól állnak, vezetik a csoportjukat, de a bajnokságban eddig mindössze két mérkőzést sikerült megnyerjenek, 2-6-3-as mérleggel állnak. A Fürth mellett a Bayern tudták eddig legyőzni, mindkét alkalommal idegenben tudták megszerezni a három pontot. Az Európa Ligában egyébként szinte biztosan továbbjutottak, hatalmas blama lenne, ha 5 pont előnyről nem sikerülne továbbmeniük.

A Freiburg jelenleg a harmadik helyen áll, még az előző körös vereségük ellenére, illetve úgy, hogy riválisai egy mérkőzéssel többet játszottak. Egy esetleges győzelemmel újra négy pont előnyre tehetnének szert a harmadik helyen és feljönnének kettő pontra a Dortmund mögé. Nagyon jó szezonjuk van, kérdéses, hogy meddig fog kitartani, illetve, hogy mennyit vett ki a csapatból az a Bayern elleni vereség. Kevés gól van a Freiburg mérkőzéseken, 18-9-es gólaránnyal állnak, a legkevesebb gólt kapták eddig. A Frankfurt 12-16-al áll, és egy győzelemmel nem lépne nagyon előre, de fontos, hogy begyűjtsék a három pontot, mert lassan hátrafelé kell kukucskáljanak.

Jó csapatnak gondolom a Frankfurtot, de valamiért nagyon alulteljesítenek ebben a szezonban. Most egy olyan ellenféllel találkozik a Frankfurt, akik az előző fordulóban elszenvedett vereség után javítani szeretnének, kérdéses, hogy mennyire nyílnak majd ki a csapatok. Remélhetőleg nem egy eseménytelen gólnélküli találkozó lesz, mert a két együttes eddig négy illetve hat ikszen van túl. A megérzésem azt mondja egyébként, hogy a vendégek rúgnak legalább kettőt, mostanában idegenben mindig megrúgják ezt a gólmennyiséget, legyen az ellenfél a Bayern, Olympiakosz vagy éppen a Fürth.

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt: Eintracht Frankfurt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp