Elérkeztünk a 2021-es Grand Slam of Darts utolsó játéknapjához. Nem egy rövid verseny, nem rövidke torna, mindketten sokat kiadtak már magukból, így jó kérdés, melyikük milyen mentális (és fizikális) állapotban van. Igazából elég ide annyi, hogy valaki bal lábbal kel fel, máris eshet az átlaga, de ugyanígy nagy formajavulás is lehet.

Price és Wade két kellemetlen figura, két konok kos. Én tényleg úgy képzelem el őket, mint a National Geo-n, amikor két agancsos összecsap izomból, frontálisan, aztán aki jobban bírja, rámegy a nőnemű egyedre. Itt a nyertes nyereménye nem egy hölgy, 'csak' az elődöntő.

Hogy melyikük nyerhet, igazából totál 50/50. ahogy itt nézegetem, mostanában Price dominálja Wade-et, viszont a 10+ legig tartó meccseken meg 3-1 az arány Wade javára az utsó négy meccsükön. Wade azért amikor épp mentálisan stabil, és most talán annak tűnik, akkor ő képes konzisztens jó játékra. Price sem egy könnyen megingatható játékos, ezért szoros meccset várok. Gondolkodtam is, hogy valamilyen leg-overt húzzak-e be, mert szerintem itt a veszte fél is nyer vagy 12 leget, de inkább a rizikós énem jött elő. Ezek a 180-ak H2H-ban annyira nem egyértelműek nálam, mint a szorzók mutatják. Wade simán képes ebben Price-t megverni.

Price a csoportmeccsek alatt 23 leget játszott, és 3 180-as dobása volt.

7.6 legenként dobott 1 darab 180-at, ami az ő szintjükön az überpocsék kategória

Wade 23 leg alatt hatot dobott. Az sem jó, de jobb, mint Price-é

Aztán az egyenes kieséses etapban Price 15-öt dobott 46 leg alatt

Wade 9-et, de csak 42 leg alatt

Viszont ha a 100+ meg a 140+ köröket nézzük, még közelebb vannak egymáshoz. Wade amikor 10+ leg kellett a sikerhez, és nem rövidke hat legig tartó meccseket játszottak, akkor az utolsó két alkalommal verte Price-t, és mindkét meccsen több 180-at tett a táblába.

Nekem ez a 3.50-es odds nagyon jónak tűnik, nem tudom, mi az oka ennek a nem pici oddskülönbségnek.

Price, Gerwyn - Wade, James: Legtöbb 180-as dobás - Mérkőzés tipp