A torinói ATP Nitto World Tour Final döntőjébe végül Medvedev és Alexander Zverev jutott be.

Míg Medvének a kora délutáni megmérettetésen viszonylag könnyű dolga volt a norvég Ruudal, addig ahogyan várható volt a Djokovic - Zverev csörte kiélezett, izgalmakkal teli összecsapást hozott.

Medvedev, Zverev és Djokovic nagyon közel vannak egymáshoz, a terembeli tenisz pedig még közelebb hozta a teljesítményeket, pláne ezen a szokottnál gyorsabb borításon, ahol jóval nehezebb elvenni a jól adogatók szerváit. Mindez a tegnap este is láthattuk, az első szettben Djoko és Sasha tie-breakig ment, míg a másodikban egy kicsi megingás Zverevtől, a döntő felvonásban pedig Djokótól eldöntötte a meccset. Nagyon élesnek kell lenni és jól sáfárkodni a felkínált break lehetőségekkel, mert egy-egy érvényesített lehetőség akár a győzelmet is jelentheti.

A két fél már találkozott a héten a csoport küzdelmek során és az is rendkívül kiegyenlített öldöklő csatát hozott, benne két tie-breakkel is, az első szettet pedig egy mérkőzés eleji break döntötte el, amikor még nem melegedtek be teljesen a felek.

Ezek után mi várható, ehhez és a tegnapihoz hasonló óriási vetélkedés, ahol mind Zverev és mind Medvedev hozhatja a héten mutatott remek adogatójátékait. Meggyőződhettünk Zverev élességéről a Djokovic elleni elődöntőben, így nem várhatjuk azt, hogy a német elalvásával most előnybe kerüljön Medvedev.

A tie-breakes szett szinte garantált, ezek után pedig a magas game szám jövetele kötelező, és mivel a tét hatalmas, így az izgalmi tényezők is az egekbe szöknek, tehát a három szettes szokásos végső forgatókönyv is adja magát nagyon. Egy élvezetes, izgalmakban gazdag, a csoport meccsükhöz hasonló finálét várok ma este Torinóban. Győzzön a jobbik!

Zverev, Alexander - Medvedev, Daniil: Játékok száma - Felett/alatt tipp