Pocsék szezont fut a Genoa idén miután a gárda immáron kilenc mérkőzésen képtelen volt nyerni. Nem nagy meglepetésre menesztették is Ballardinit és helyére a korábbi aranylabdás ukrán, Shevchenko érkezett a csapat élére. Shevanak klubcsapat élén még különösebb tapasztalata nincsen, egyedül az ukrán válogatottat vezette jó öt éven át ahol végül Petrakov váltotta le. Ez viszont szerintem egyáltalán nem fogja őket a gödörből kirángatni.. A támadójátékukra eddig különösebben nem is lehetett panasz, most viszont azzal is nagy gondban lehetnek hiszen 17 lőtt góljukból a Destro - Criscito - Fares trió 13-at vállalt akik mind sérülés miatt csak az oldalvonal mellől szoríthatnak a csapatnak. A védelmük pedig éppen olyan átjáróház mint mondjuk a mai ellenfélnek is. A tucat meccsen benyalt 24 kapott gól brutálisan sok és azt figyelembe véve hogy utóbbi meccseiket mind kizárólag a tabella második felében levő csapatok ellen játszották ahol szintén szita volt a védelmük nem jó előjel.

A Roma ugyanis egy valamit tud nagyon, támadni. A védelmükre kár is lenne alapozni, hiába a nagy Jose Mourinho, rendre botrányosan gyengék hátul, elég csak a legutóbbi Venezia elleni csúfos zakóra és az ott kapott gólokra gondolni. Sokat mondó adat hogy az elmúlt négy meccsén rendre 20 kapuralövés felett jegyzett a Roma, viszont a helyzetkihasználás egészen csapnivaló volt. Már csak a nagy számok törvénye alapján is előbb-utóbb jobban fognak sáfárkodni a helyzeteikkel és ez szerintem a mai nap lehet. Abraham a Venezia ellen nagyon jól mozgott, az ő gólját külön érdemes lehet megfogadni. A legjobb gólszerzőit nélkülöző Genoa pedig a 38 éves Pandevvel a csatársorban talán nem bünteti meg Mou csapatát, bármennyire is gyenge is a Patricio előtt felhúzott négyes.

A Roma elképesztő jó mérleggel bír mai ellenfele ellen. 14 meccse nem kaptak ki és ebből döntetlen is csupán három született 11 Roma siker mellett.

A portugál mester csapata már most tetemes hátrányt halmozott fel az élmezőny mögött, most viszont könnyebb mérkőzések következnek ahol a mai nappal muszáj megkezdeniük a felzárkózást!

Tipp: 1-3

Genoa - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp