Jön az ötödik runde, az ötödik kör, amelynek egyik legnívósabb párosítás a Chelsea-Juvetus meccs. A csapatnevek alapján kihagyhatatlan, de szerintem a Chelsea és a Juventus-fanokat kivéve senki sem nézi majd. Legalábbis aki szórakozni akar, az biztosan nem.

Sok mindent várok, gólokat annyira nem.

Kezdjük azzal, hogy a Chelsea 4 meccsen egy gólt kapott, azaz meccsenként 0.25-öt. Közben 'csak' hatot lőtt, az sem számít igazán soknak. A Juventus védelme sem zárt igazán rosszul, mindössze két kapott gól négy meccsen, 0,5-ös kapott gól/meccs mutató.

Az egymás elleni mérkőzésük sem hozott gólfesztivált, Torinóban 1-0-ra nyert a Juve, így ezzel az otthon megszerzett Chelsea elleni 3 ponttal jelenleg csoportelső. Ha a Chelsea át akarja venni a csoport első helyét, akkor nyernie kell, méghozzá valószínűleg 2 góllal. Azonos pontszám esetén a BL a H2H mecsek számítanak, a 2-1es Chelsea siker pl. már a Juvénak jó. Ha pedig pont 1-0 lesz a vége, akkor az utolsó körben az dönt, hogy melyik csapat mennyire tömi meg ellenfelét,d e ez még messze van.

Az én gondolatom, hogy a Juve igazi olasz csapatként megpróbálja kihúzni döntetlennel. A Bianconerinek egyébként az iksz jó lenne, de még az egy gólos zakó sem lenne tragédia. Az utolsó körben a Juve otthon fogadja a Malmö-t, amely vélhetően tét nélkül játszik majd.

A Juventus ki akarja védekezni a meccset, és most bizonyíthat de Ligt is, aki egyszer maradni akar, egyszer távozni, azt mondja, hogy fontos meccseken nem játszik. Most biztos fog, Chiellini sérülése miatt Bonucci párja de Ligt lesz.

Ami a Chelsea-t illeti, nagyon komoly kis csapat ez. A londoni csapat minden szinten rendben van, de nem egy olyan együttes, amely egy Juve szintű csapat ellen ontja a gólokat. Négy dugó kell, hogy ez a tipp megroppanjon, de én ebben a meccsben nem látok négy gólt. Ráadásul ha a Juve benyel egy gólt, szerintem még 1-0-ás Chelsea vezetésél is inkább az lesz a cél, hogy maradjon az 1-0, és akkor az utolsó körben +2-es gólelőnyről indulnak a Chelsea-vel szemben, tehát 1-0-ás állásnál sem számítok arra, hogy a torinói csapat kinyílik.

Chelsea - Juventus: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp