Sokba kerülhet a Benficának az első fordulóban ikszre leadott Dynamo Kyev elleni mérkőzés, hiszen hiába verték meg tükörsimán a Barcelonát hazai pályán ha ma nem sikerül pontot szerezniük elúszik a legjobb 16 közé jutás lehetősége, pedig ha dobbantani akarnak egy ilyen csoportból, ennél jobb lehetőségük nem lesz.

Az tiszta, hogy a Bayern mindenki felett van, gyakorlatilag izzadság nélkül hozta az eddigi négy meccsét, viszont a második továbbjutó helyért komoly harc lesz, és azzal, hogy oda vissza sikerült vernie az ukrán csapatot a Barcának minimális előnnyel, így ők várják lépéselőnyből a BL hajráját.

Viszont ha engem kérdeznek, még Xavi sem képes arra, hogy ebből a több sebből vérző csapattal csodát műveljen. Kiváncsian vártam a hétvégi bajnokijukat, viszont mikor megláttam a kezdőt és a cserepadot akkor bizonyosult bennem, hogy itt bizony hatalmas a probléma. Bátran nyúlt az akadémiához Xavi, hiszen rögtön olyan neveket dobott be, mint Demir, Akhomach, Ezzalzouli akik bizony csak a legvérmesebb Barca drukkereknek csenghet ismerősen. Sokatmondó adat, hogy már a sokadik edzőnél is inkább előtérben vannak a 0 kilóméteres fiatalok, mint a Poolban aranykorszakát élt Coutinho, de ez csak számomra egy mellékes adat.

Míg a Barca egy igencsak kemény városi rangadóval hangolt a nagyon fontos BL meccsre, addig a Benfica egy laza négyest gurított a portugál kupában, és bár a bajnokságban egy pontos hátrányban vannak az élen álló Sporting-Porto duóval, az előző fordulóban egy 6-1es Braga elleni siker mutatja, hogy bizony idén jól össze van rakva ez a Benfica, és megfoghatja a foghíjas átmeneti Barcelonát.

Döntetlennek igazán egyik csapat sem örülhet, hiszen akkor mindkét csapat sorsa a Bayern kezébe lenne, hiszen utolsó fordulóban egy Bayern-Barca lesz, ott pedig a jó Isten se tudja, mennyire veszi komolyan a német csapat. Aki nyer hatalmasat lép a továbbjutás felé, benne van a meccsben, hogy a hétvégéhez hasonlóan akár egy büntetővel elért vékony 1 gólos Barca győzelem, viszont jelen körülmények között nem látom, hogy ez a Benfica egynél több gólnál kapna ki.

FC Barcelona - Benfica: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp