Egy meccs, amit nem lehet nem overezni. A tét nem nyomhatja rá bélyegét a találkozóra, mert nincs. A Besiktas csapatánál fellépő sérüléshullám a csoportkör elején megpecsételte a török együttes sorsát. A Besiktas a 3. helyre sem fog odaérni, így pedig marad a JÁTÉK, és azért ez a BL, egy nem akármilyen porond, és aprócska célokért is lehet küzdeni, hisz az UEFA minden győzelemért, minden gólért pénzt fizet a csapatoknak.

Az Ajax pedig szintén JÁTSZHAT, teheti komolyabb nyomás nélkül, hisz csoportelső lesz. Ezt így kimondani két körrel a zárás előtt durva, de sem a sporting, sem a BVB nem volt méltó ellenfele Tadic-éknak.

Emlékszem az Ajax - Besiktas meccsre, amikor a Besiktasnál egy komplett kezdő hiányzott. Látszódott is a meccsen, az Ajax úgy dominált mezőnyben, hogy a Besiktas 80 percig nem lépett át labdástól a felezőn. Viszont ez a fölény, amit valószínűleg benn a pályán is éreztek az amszterdamiak a figyelemből elvett. Jól pörgött az Ajax, mentek becsülettel, a helyzetek is megvoltak, de a legnagyobb ziccereket is sikerült elszórakozni. Haller a kapufát találta telibe kb minimum kétszer, és a kemény over helyett jött egy 2-0-ás siker. Stabil győzelem volt, de azért mégsem egy 5-0.

Most ahogy nézem, a Besiktas azért valamivel acélosabb lesz/lehet. Azt nem gondolnám, hogy hazai pályán alibi kezdőt állítana össze Yalcin, hisz fogalmam sincs milyen viszonyok vannak a klubnál, de amilyen pocsék eredményeket hoz a csapat, szerintem nagyon inog alatta a kispad. Az Ajax pedig olyan csapat, hogy ha épp kijön a lépés, 4-5 gól alatt nem áll meg. Elvileg Tadic és Haller is játszik, Tadic nem szokott pihenni, Haller simán gólkirály is lehet. Jobb szélen melyik higanymozgású játszik, tényleg mindegy, mindenki jó választás. Bízom benne, hogy visszatér a világbohóca Onana is az Ajax kapujába, eltiltása lejár, benne mindig benne van a hiba, mindamellett, hogy remek kapus. Viszont ő mindig képes megcsinálni a show-t, és most még bele is fér(ne). Eleve kell neki a meccsrutin, itt most picit vissza lehetne rázódni.

Szerintem otthon a Besiktas is villan, Amszterdamban is a meccs végén, amikor kockáztattak, volt egy-két ígéretes lövés, helyzet, de akkor inkább úgy voltak vele, hogy ússzák meg a nagy KO-t, azt pedig megúszták. Sok-sok finomságot várok, nem zárom ki, hogy a játéknap leggólgazdagabb meccse lesz.

Beşiktaş A.Ş. - Ajax: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp