A sorsolás szeszélye folytán elég rossz időpontban, hét közben rendezik a magyar másodosztály Kelet-Magyarországi rangadóját, a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC találkozót. Normál esetben ez egy több ezer fő érdeklődésére számot tartó összecsapás is lehetne a Kórház utcai stadionban, de valószínűsítem hogy a hideg és az egyéb rangos nemzetközi események ( BL forduló, CEV kupa mérkőzés) sok szurkolót elriaszt majd ettől a mérkőzéstől. Ettől függetlenül szerintem a bukik megint nem jól lőtték be az esélyeket, mert megint a vendégcsapat felé billentik az oddsokat. Viszont ilyenkor élek én a kontrázás lehetőségével, mert abban lehet érték.

Két olyan csapat feszül majd egymásnak, akik már egy-egy edzőváltáson túl vannak a szezonban. A csabaiak váltása sikeresnek tekinthető, mert látványosan csökken a vesztesen befejezett mérkőzéseik száma, viszont még sok munkája lesz Schindler Szabolcsnak mire elmozdulnak a kieső zónából és zsinórban tudnak nyerni pár mérkőzést. A hétvégi ETO elleni sikerük azért azt mutatja, hogy jó úton járnak a lila-fehérek. A szabolcsiak edzőváltásának eredményessége már véleményesebb. Feczkó Tamás bemutatkozó mérkőzésénél úgy tűnt, hogy megállíthatatlan lesz a Szpari, de a Szolnok elleni siker óta szinte sehol semmi. Igaz itt beütött korunk vírusa is a mutatványba, de még a legvérmesebb Szpari szurkolók is úgy nyilatkoztak, hogy ettől függetlenül nem lett volna törvényszerű Pécsett belenézni egy hatosba.

Az előzetes hírek szerint, mind a két szakvezető a legerősebb csapatát küldheti majd a pályára, mert lapokból eredő eltiltás egyik együttest sem sújtja. Viszont az elmúlt pár fordulóban mutatott játékuk és az egymás elleni eredményeik alapján, nálam nüanszokkal ugyan, de a hazaiak az esélyesebbek.

Az sem elhanyagolható szempont jelen pillanatban, hogy a Békéscsaba ebben a bajnokságban még nem nyert saját szurkolói előtt, tehát ha valamikor akkor most élniük kell a kínálkozó lehetőséggel.

Bekescsaba - Nyíregyháza Spartacus: Dupla esély - Dupla esély tipp