Azt gondolom, hogy ez egy olyan tipp most, amit nem csak az agyam súg nekem. Ettől függetlenül egyébként igaz, hogy ahhoz, hogy továbbjusson a Dortmund, nyernie kell. Méghozzá a legnagyobb rivális ellen, azellen a Sporting ellen, akik jelenleg a második helyen állnak.

Nagy meglepetésemre eléggé kiemelkedik az Ajax ebből a csoportból, bár ugyanezt tudnám írni a Besiktasról is. Csak az egyik felfelé, a másik lefelé.

A vendégek oldalán az a baj, hogy keveset rúgnak és sokat kapnak. Nem bírja el a csapat azt, ami évek óta megy a klubnál. A jobbnál jobb és tehetségesebb játékosokat nem bírják megtartani, vagy az, hogy egy valamirevaló csatár van a keretben. Most ennek issza a levét a vendégegyüttes.

Hazai oldalon jól látható, hogy rendeződött a klub és a szurkolók közötti probléma. Elment egy pár játékos ugyan, de a klub magára talált és újra bajnokságot tudott nyerni hosszú idő után. A mostani szezonban is jól állnak, még veretlenek a hazai pontvadászatban.

A mérkőzés tétje, hogy aki nyer az nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Mivel győzelem esetén a gólkülönbség az, ami dönt, így azt gondolom, hogy hazai győzelem esetén szertefoszlanak a német álmok.

Egymás elleni mérkőzésüket a Dortmund nyerte, egy olyan mérkőzésen, amikor egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. Ma is hasonlót várok, mint az elmúlt három nérkőzésükön, vagyis egy egy gólos különbséget (mindhármat a Dortmund nyerte).

Nagyon hiányzik a németeknél Haaland, a Bl-ben eddig nem aikerült megfelelően pótolják. Ma sem várom azt a látványos Dortmundot, mint ami jellemezte az elmúlt éveket, de az eredménykényszer miatt az ő győzelmüket várom.

Sporting Lisbon - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp