A hétközi NB II -es fordulóban az esti programból a Szeged-Csanád - Pécs összecsapást tűzte ki műsorára a televízió. Egyszerűen a tabellára pillantva rangadónak nevezhetjük, hiszen az ötödik a nyolcadikat fogadja, ám nem ilyen egyszerű a képlet, sokkal árnyaltabb. Kicsit mögé nézve láthatjuk, hogy a Szeged a korábbi Fradi védő, Dragan Vukmir irányításával felfelé ívelő formában van, két hete a Szent Gellért Fórumban a dobogós Kecskemétet is meggyőző teljesítménnyel verték 2-0 -ra, a hétvégén pedig ugyancsak magabiztos produkcióval Szolnokról rabolták el mindhárom pontot.

A csapategység remek, a védelem hűen tükrözi Vukmir felfogását, nem véletlen, hogy a védekezésben atombiztosnak tűnő Haladás mögött (9 kapott gól), a Szeged kapta a legkevesebb beszedett gólt, szám szerint kilencet.

A Pécsnél Vas Lászlónak a rengeteg hiányzó okoz migrénes fejfájást. Már a hétvégén is ezer sebből vérzett a "Pamacs", a kieső jelölt ellen jött is a szomorú, de így nézve reális 0-1 -es vereség. A helyzet azóta sem változott, sőt súlyosbodott, hiszen a meglévő maródiak mellé Kónya Dávid is feliratkozott ráadásul egy visszatérő, felépülő sem erősíti a mecsekieket.

Egy magabiztos, otthon sérthetetlennek tűnő Szeged fogadja tehát TV -és bajnokin a Pécset, akik idegenben eddig is harmatosak voltak, otthontól távol a leggyengébb teljesítménnyel bírnak holtversenyben a Tiszakécskével. Ilyen szorzón ez a Szeged győzelem nagy értékkel bír, látva a rengeteg hiányzót a Pécsnél, a vendégek részéről csupán a tisztes helytállás lehet a cél.

Szeged - Pécsi MFC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp