Négy újabb játékossal bővűlt a hazai együttes hiányzóinak listája, illetve két stábtaggal. Ehhez képest igen jó szorzót adnak a vendégek győzelmére, bár nem szabad elfelejteni, hogy hasonló volt a helyzet a Brugge elleni BL mérkőzésen, és sima, 5-0-ás győzelem lett így is a vége.

Jesse Marsch vezetőedző nélkül nagyszerűen játszott és kíméletlenül kihasználta helyzeteit a lipcsei csapat. Azt gondoltam, hogy lehet esélye a belga együttesnek a megtépázott német gárda ellen, ehhez képest teljesen szétkapták az addig a továbbjutásra is esélyes Brugge-t.

Azt gondolom, hogy egy kicsit leírják a gyógyszergyári együttest a fogadóirodák, pedig az eddigi szerepléseket látva van esély arra, hogy három ponttal távozzon a Bayer a Red Bull Arenából. Oké, hogy 5-0-1-es hazai mérleggel áll a BuLiban az újgazdag együttes, és bár legyőzték odahaza a Dortmundot, de emellett olyan együtteseket sikerült még legyőzzenek, mint a Bochum, Fürth, vagy éppen a Stuttgart. A Bayern ellen már nem ment nekik, pedig akkor sokkal kevesebb hiányzójuk is volt, most mindent egybeszámolva 13 játékosára nem számíthat a hazai együttes. Nehéz lesz így nekik ez a mérkőzés.

Hétközben nagyot fordított a Celtic ellen a Leverkusen, ezzel pedig eldőlt, hogy a csoport első helyén végeznek valószínűleg. Ugyan a Leverkusen nem olyan jó az otthonától távol, mint mutatja az idegenbeli tabella (2.helyezés), de azt gondolom, hogy itt ma kihasználhatják a hazaiak helyzetét.

Nem rúg sokat a Leverkusen, de ha nyerni szeretne a mérkőzésen, akkor nem elég egy gólt rúgjanak a Leipzignek, mert ők bármikor, bármilyen helyzetben képesek gólt, gólokat szerezni. Érdekesség, hogy a két együttes legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésén egyik együttes sem tudott egy gólnál többet szerezni, ma ez minden bizonnyal megváltozik. A kérdés, hogy mennyit vett ki a csütörtöki mérkőzés a vendégekből.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp