Érdekes dolog a keretösszetétel, hiszen ha megnézzük a két csapat transfermarkt szerinti értékét érdekes dolgot vehetünk észre: a Manchester United kerete 20 millióval a Chelsea felett van. Ez minimális eltérés, hiszen 900 milliós kereteknél a 20 millió alig több mint 2 százalék, ugyanakkor közel azonos keretek, még is sokkal másabb eredmények, és mutatott játék. A londoni kékek kerete profin van összerakva, minden poszton világklasszis játékosok sorakoznak, és ezt egy világklasszis edző menedzseli, rotálja és alakítsa a saját képére. Túlfelől a manchesteri vörösöknél túlfizetett, rendszer idegen játékosok, és egy sokkal kevesebbre hivatott edző és edzői stáb. Ez eredményezi, hogy egyik csapat több fronton is kupákért küzd, míg a másik kacagtatja magát, és értetlenül áll a dolgok előtt.

Brutál jó ez a Chelsea, Lukakuval, Lukaku nélkül elit szintet képviselnek támadóharmadban, remekül játszanak a szárnvédőik, rengeteg gólból veszik ki a részüket, a két CB páros magabiztos, keveset hibáznak, és ha mégis gond történik, ott van hátuk mögött élete formájában védő Mendy aki eddig 12 meccsen mindössze 4 gólt kapott a bajnokságban. PL-BL címre esélyes gárda, amihez csak annyi kellett, hogy a tapasztalatlan Lampardot lecseréljék, odaültessenek egy profit, majd kis foltozás után ez a remekmű jött létre.

MU-nál megitták annak a levét, hogy Solkjear bekezdett a csapatnál, és sose tudott annyira rossz lenni, hogy egyértelműen elküldjék, egészen mostanáig, ugyanis úgy indultak ennek az idénynek, hogy bajnokesélyes csapatot sikerült a keze alá tenni, old meg. Hát nem jött össze az öregnek, viszont a keret adott, hogy egy Chelseahez hasonló jó döntés után itt is felemelkedés következzen. Ez viszont a jövő zenéje, egyenlőre az a Carrick ül a padon, aki Solkjearral együtt vezette az edzéseket, együtt találták ki a taktikát, együtt csináltak mindent, érdemi változás ezáltal nem történt, csak az edző személye cserélődőtt ki, és az elődje hagyatékát viszi tovább a neki jutó 2-3 meccs során.

Összetett, komplekexebb csapat a Chelsea, a MU csak a vak szerencsében és az egyén villanásában bízhat Fernandes, Rashford, CR személyében. Azt gondolom ez a CHelsea ellen ez bőven kevés lesz, én egy magabiztos, sima hazai sikert várok a mai "rangadón".

Chelsea - Manchester United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp