Érdekessé kezd válnia Serie A idei kiírása is, mivel a Napoli és a Milan egyszerre húzta tövig a kéziféket. Pár hete még úgy tűnt, hogy ketten futnak versenyt a bajnoki címért, de nem várt pofonok jöttek, és a többiek felzárkóztak. Így tett az Inter is, amely együttes azért megérezte, hogy pl. Lukaku eligazolt, vagy annak az Ericksennek a hiányát, aki azért igencsak benne volt a bajnoki címben. Viszont Lautaróék űzték-hajtották, nem adták fel egy percig sem, és főleg a Napoli elleni 3-2-őnek köszönhetően már csak négy pont a távolság épp a listavezető Nápolyhoz képest. Közben az Inter a BL-ben is kiharcolta a továbbjutást, más kérdés, hogy a mostanában gyengébb Sahtar és a Sheriff azért nem tanúsított olyan túl nagy ellenállást.

Hétközi forduló, hétközi meccs, amely a nagyoknál úgymond mindennapos, de a Spezia szintű együtteseknek valamelyest új helyzet. A 'kicsik' kerete általában nem is annyira mély, így ha a mesterek alkalmazzák a rotációt, és felforgatják a csapatukat, az nagyon gyakran sül el rosszul.

Én ezeknél a hétközi meccseknél gyakran keresem a hasonló párosításokat, mint ez is. Amikor egy élcsapat fogad egy úgymond kiscsapatot. Ez persze csak egy feltétel, a másik, hogy a 'kis' csapat majd hétvégén hazai pályán olyan ellenfél ellen lépjen pályára, ahol reális esélye van nyerni.

Sokszor látni azt, hogy ezeket a hétközi találkozókat a kicsik elengedik. Nyílván nem direkt, csak tudat alatt. Valamiért úgy érzem, itt is benne lehet, hogy a Spezia inkább a hétvégi Sassuolo elleni hazai bajnokira fókuszál.

Eleve nem a vendégségben elért jó eredményeikről híresek Gyasiék. Veronában négyet kaptak, a Samptól 'csak' kettőt, de Firenzében 3-0-ra kaptak ki, az Atalanta pedig legutóbb egy olyan igazi Atalantás 5-2-vel küldte haza a Sassuolót. Vágott ennek a csapatnak augusztus végén hatot a Lazio, szóval ha úgy nézem, idegenben igezi gólszivattyú ez az együttes. Átlagban 3.28 kapott gól, ám mivel az Inter azért az átlagostól jobb, így benevezek 4 hazai gólra. A Spezia ismét megtömeti magát, az Inter most amúgy is elég jól húz, benne lehet egy közönségszórakoztató 4-5 gólos hazai siker.

Inter - Spezia: Inter által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp