A Spanyol Kupa 1.fordulójának mérkőzései közül ez az egyik legegyértelműbb párharc. A hazai együttes nem szerepel az első öt osztály valamelyikében, számukra ez a mérkőzés ma egy igazi futballünneppel ér fel.

Hazai oldalon a tisztes helytállás mellett csak az lehet a cél, hogy élvezzék a mérkőzést. Ultrillas tavaly még 3006 főt számlált, de pár éve még 3268-an lakták. Igazi kis település az, vagyis nagy csoda, hogy egyáltalán itt vannak. Nem pedig, hogy olyan vérmes álmaik legyenek, hogy itt még gólt is szerezzenek. A továbbjutásról nem írok, mert az akkor eldőlt, amint kisorsolták a két együttes nevét.

A Valencia csapata pár évvel ezelőtt még simán nemzetközi kupainduló együttes volt, de mára sajnos egy sima középcsapattá estek vissza. Jelenleg a tizenegyedik helyen állnak a tabellan, ami kritikán aluli, ha megnézzük, hogy stabil BL indulók voltak. Jó játékosaik vannak, de valami nagyon nincs rendben a csapat háza táján. A legnagyobb probléma az, hogy nagyon sok döntetlent játszik a csapat, illetve hogy egy Betistől négy gólt kapnak. Jó csapat a Betis, de szerintem nincs ekkora különbség a két együttes között. De ez csak egy példa, írhatnám, hogy a kiesőhelyen álló Cádiz ellen egy gólnélküli döntetlenre futotta, de a Granada ellen sem tudtak nyerni.

A két csapat között lévő több osztálynyi különbség azt mondatja velem, hogy a félidőre simán kell egy három góllal vezessen a La Ligás együttes. Futószalagon jöhetnek majd a Valencia helyzetek, amiből várhatóan ötöt értékesíteni is fognak.

CD Utrillas - Valencia: Gólok száma - Felett/alatt tipp