Az oroszok ezzel az összeállítású csapattal viszonylag simán eljutottak a negyeddöntőig, Ecuadort 3-0 -val, a spanyolokat pedig 2-1 -ell ütötték ki a versenyből. Ám azt is tisztán lehet látni, hogy Andrej Rublevnél így az év végén valami nagyon elszakadt, nincs meg az ellenállhatatlan stílusa, szenved a pályán. A két egyes meccsét is végig küszködte, az ecuadori Quiroz ellen szettet bukott, míg Feliciano Lopez ellen vereséget szenvedett, ez az év folyamán csúcson lévő Rublevtől elképzelhetetlen lett volna. Kissé elfogyott az orosz, az önbizalma is elfogyott látványosan.

A svédek főleg a két Ymer testvér szárnyalásának köszönhetően jutottak idáig. A jelenleg második számú játékos, a bratyó Ymer is szépen odatette magát. Előbb a kanadaiak ellen Diezt, utána pedig az új erőre kapó Kukushkint is két szettben nyomta le.

Egyértelműnek tűnik az oroszok továbbjutása, ám Rublev elesettségét esetleg kihasználhatja Elias Ymer.

A svéd fiú hosszabb forma hanyatlás után itt találta meg az igazi arcát a Davis Cupon, míg a másig oldalon adva van egy az idényt fásultan befejező orosz, akinek az akaratos, püfölős stílusa hozza rendre a meccseket, ám most teljesen szétesve képes kifutni a tenisz pályára.

Mindez nálam előirányoz a vártnál hosszabb és Rublev számára rögösebb nyitó meccset a svéd -orosz ütközetben. Elias Ymer ebben a formájában bőven jó minimum egy szoros 3:6,4:6 -os vereségre, ha nem többre, ez ellen a Rublev ellen. A sima meccs győzelemre is kicsit túlzónak tűnik az oroszra mért 1,08 -as szorzó, ennél sokkal több érték van abban, hogy az etióp-svéd svéd fiú megnehezíti ma a TOP10 -es játékos életét.

Rublev, Andrey - Ymer, Elias: Játékok száma - Felett/alatt tipp