Óvatosnak kell lenni a meccsel, mert a Paksnak 1-2 mumusa van, és az egyik a Honvéd. Ugyanis a budapesti csapat az, amelyik ellen Bognár Gyuri nem tudott overezni! Először 0-0, aztán 1-1, végül 2-0 lett a végeredmény. Ami azonban előre mutató jel, hogy egyre több gólt tudtak ellenük lőni!

Az óvatos közeledés után azonban ha megnézzük a konkrét eseményeit a közelmúltnak, akkor már bizakodóbbak lehetünk az over tekintetében. A Paks Debrecenben játszott legutóbb, az első félidőben remekül játszott, mégis 1-1-el vonultak szünetre. Már le akartam írni, hogy úgy látom, valami megváltozott a csapatnál: az évad elején inkább a második félidőkben alkotott, most azonban áttért az első félidőkre: két gólt utoljára a Zalaegerszeg ellen lőttek a második félidőben! Az pedig szeptember 224-én volt. Mire vezethető ez vissza? Mitől lehet, hogy a meccs elején mennek, mint állat, aztán a szünet után mintha másik csapat jönne ki?

Felvetek egy olyat, hogy erőnléti probléma?! Mintha egy félidőre lenne meg a póver a játékosokban, a második játékrészben lézengenek. Próbálnak menni előre ekkor is, de valahogy ebben nincs átütőerő. Szóval én úgy látom, ha nem történik extremitás a második játékrészben (pl. kiállítás), vezetnek az első félidőben, rúgnak 2-3 gólt, akkor a második félidőre már nem várható sok foci. Én tehát Paks meccsen áttérek az első félidőre fogadásra.

Ráadásul a Budapesti Honvéd most nagyon fog harapni megint. Igazi érzelmi hullámvasútban van a csapat: Debrecen, MTK, Újpest. Egy félidő menny, egy félidő pokol. Valami mindig történik Horváth Feriékkel. Lukics személyében extraklasszis csatáruk van, ő szétszedi a paksi védelmet. Nagyon motiváltak, mennek előre, szerintem nem dolgoznak a játékosok Feri ellen. Nem változtatnék a vezetőség helyében, ez a csapat jó, jó focit játszik, most pechszériában vannak.

Aztán ott van a csapatkapitány Batik kiállítása, ami miatt meggyengül a védelmük, tehát az erő és összetartó kapocs hiányozni fog. Ádám Martin megint fickándozhat. Viszont a paksiaknál nincs Nagy Gergely lesérült. Ő egy középszerű kapus, de néha képes nagyokat védeni, ellenben a helyettese, Rácz Gergő, aki viszont egy szinttel alatta van, a tavalyi évadban sok-sok potyája volt. Ő miatta simán rúghat a Honvéd is 2-3 gólt, amiből az első beeshet az első félidőben.

A tippem: 1. félidő over 1,5.

Paksi SE - Budapest Honvéd FC: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp