Én bevallom, imádom ezeket a vb-meccseket, ahol olyan országok játszanak, melyekről igazából senkinek semmi nem tud nem tud. Így van ez Irán esetében is. Nagyjából lehet sejteni, hogy mire képesek, pl. az Ázsia bajnokságon azért értek el szép, szebb eredményeket, Dél-Korea ellen is dobtak 21-et, igaz, bőven 40 felett kaptak, de Kazahsztán ellen is 38-35-re kaptak ki 'csak'.

Na igen, de az a dél-koreai csapat nem volt teljes, meg Kazahsztánt se nagyon említsük egy szinten az európai középmezőnnyel. Románia ha nem is top csapat, de nagyon gazdag a kézilabda kultúrája, nagyom komoly bajnokság, nagyon komoly bázis, szóval ismerjük a román kézilabdát. Neagu nincs, ahogy nincs rengeteg olyan játékos sem, akik nélkül elképzelhetetlen volt Románia válogatottja. Ardean Elisei, Nechita, wow, imádtam nézni, meg a játékát is... Na de hagyjuk is a múltidézést. Mivel Neagu nincs, így egész biztos, hogy a románok sokkal inkább csapatjátékot tolnak majd. Ok, Neagu éles meccsen szerzett 12-13 gólja meg 6-7 Pinteának leosztott gólpassza deficit lesz. Viszont szerintem Lasloék is felnőnek a feladathoz, és a sorsolás olyan szinten kedvező, hogy először Irán, majd Kazahsztán ellen lehet még gyakorolni, majd a 3. meccsen jön Norvégia... Érdekes kis csoport, mert Románia szempontjából Irán és Kazahsztán arra sem jó, hogy jó edzőpartner legyen. Norvégia pedig ugye Norvégia, ott meg szerintem Neagu nélkül Románia sansztalan.

Iránra rátérve, európai szemmel nem lehet őket komolyan venni. Nem akarok vallási dolgokba menni, őszintén szólva azt sem tudom, mi a különböző fejfedőik neve, van, aki csak a szemét mutatja, van, aki az arcát, de ilyen teljesen abszurd képet fest a csapat, mintha pizsamában rohangáló kislányokat látnánk, akiknek sokszor a passz is gondot okoz. Rengeteg turnovert várok, mert ok, hogy Irán Ázsiában mondjuk egy Szíriát vagy Palesztínát megver, de az európai kézilabda teljesen más sport. Tényleg elég belenézni egy rövidke videóba, egy fél perc után látni, hogy amit Irán játszik, az nálunk ilyen általános iskola szivacslabda szint. Nem akarom én ezt túlmagyarázni, Románia könnyedén dobhat 20-22 gól félidőnként. Itt igazából szerintem úgy szedik szét Irán védelmét, ahogy kb akarják. Elnézve az iráni lányokat, el nem tudom képzelni, mit kezdenek mondjuk Pinteával, akit a top védők sem nagyon tudnak tartani. Ááá, ha Laslóéknak lesz kedvük, és tolják végig, akár 50-et is szórhatnak szerintem.

Románia (n) - Iran (W): Románia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp