A női kézilabda világbajnokságon a 'magyar' csoportban a 2. kört rendezik Spanyolországban. Az elsőben Magyarország megverte Szlovákiát, Németország pedig legyőzte Csehországot, méghozzá elég magabiztosan. A németeknél is bekavart picit a Covid, sőt voltak hírek, miszerint Bölk is pozitív tesztet produkált, de végül ez kacsának bizonyult, mert Bölk játszott. Németország 31-21 arányban nyert, ott nem igazán volt kérdés.

Nálunk azért egy jó ideig volt. Magyarország a szomszéd Szlovákia ellen sokáig fej-fej mellett haladt, aztán a 2. félidőben csak elszakadtunk a szomszédtól, és egy magabiztos előnyt sikerült kialakítani. Szlovákiánál jött a hullámvölgy, volt egy pár perces időszakuk, amikor mi sok gólt dobtunk, ők meg nem. Ez döntött.

Maga a meccs talán olyan volt, amilyet vártunk. Vova filozófiáját aki ismeri, az jól tudja, hogy nem a trefilovi pedagógiát alkalmazza. Azt is tudja, hogy a Vova-csapatok az up-tempo kézit játsszák, sok gólt lőnek, meg sokat is kapnak. Végül is én azt mondom, ez a szemnek kellemes játék, csak többet kell dobni, mint kapni. Reméljük, hogy hasonló lesz a meccs, mint a magyar-szlovák, ahol sok gólt kaptunk, még többet lőttünk. Érdekes volt látni, ahogy mi egyáltalán nem használjuk a beállót (vagy nem sűrűn), miközben Trunkova kedvére dobálja a gólokat. Úgy vált le, ahogy akart, akármelyik belső páros fogta, úgy dobott gólt, ahogy akart. Pedig egy Planéta-Szabó párosnál azért nem lehet mondani, hogy nem volt meg a 'test'.

Lancz és Bízik is kedvére dobált, igazából kapusteljesítmény sem volt, de hát na, ilyen védelem, ilyen védekezés, ahol mondjuk egy Háfra is benn van Klujber is vadászik, ott azért van az ellenfélnek keresni valója. Vova szavait talán pontosan illene idézni, de lusta vagyok visszakeresni, a lényege az volt, amit láttunk. Védekezés nem volt.

Igazából manapság Európa középcsapatai is fel tudnak mutatni 3-4 játékost, akik elég jó szinten játtszanak, aztán minden van egy-két lány, akinek épp sül a keze, és ez ellenünk 26 gólra elég. Nem hiszem, hogy varázsütésre védekezés-specialisták lesznek a lányok. Ez talán nem is olyan csapat. Én azt mondom, kapunk minimum 26-ot, de nagyon bízom benne, hogy megint 30 fölé megyünk, annak pedig elégnek kell lenni a 2. sikerhez.

Magyarország (n) - Csehország (n): Csehország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp