Jön a második kör a házigazdáknál is. Spanyolország a sorsolásnál szerencsés volt jól sikerült a golyók melegítése vagy hűtése, mert mindhárom ellenfele a verhető kategória. Ausztria pedig még a sors által is verve van, mivel náluk is csonkítja a keretet a koronavírus. Ráadásul épp Frey az egyik játékos, aki pozitív tesztet produkált, ő pedig magasan a legjobb osztrák lány. Na jó, nem magasan, de a legjobb.

Spanyolország és Argentína meccse, vagy annak képe olyan volt, mint vártam. Igazi nyitómeccs, szenvedtek, mint a malac a jégen. Igazából nem csalódtam, mert pont ezt vártam. Az argentin csapat nem a látványos skandi kézit tolja, hanem a latinos, fal előtti adogatós fajtát, sok ütközés, kikényszerített foultok, így a dinamikusabb kézire képes spanyolok sem tudták felvenni a ritmust, mert nem volt. Még a meccs elején jött egy-két indításgól, de aztán nihil.

Lusta vagyok már visszakeresni, de valami 60-65 lövés volt az egész meccsen. Nagyon-nagyon kevés. Csak összehasonlítva az Ausztria-Kína találkozóval, itt aztán volt run and gun game, Ausztria 50, Kína 56 lövést küldött kapu felé. Az közel volt ahhoz, hogy nagyjából fél percenként lássunk lövést. Na, ez kell a szemnek, aki MMA-t akar nézni, az nézzem MMA-t.

Kína szerintem sokkal inkább vevő lesz egy gyorsabb tempóra. Kína nem annyira képzetlen, mint pl. Irán, ők azért magasan szinten játsszák a kézit, így képesek szemrevaló akciókra, gólokra. Nem mondom, be tudnak fagyni, de bízom benne, hogy a spanyolok ezúttal szórakoztatni is akarnak. Ha Ausztria 50 lövésből vágott 38-at, az menni fog a hispán lányoknak is. Ráadásul nagy nappal a spanyol lányok többet pihentek, ami megint csak faktor, bár nem gondolnám, hogy ennek itt a torna elején nagy jelentősége lenne.

50 és 56 ausz-kína

Kína (n) - Spanyolország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp