Olvastam, hogy a guruzók közül többen is rákattantak már a Békéscsabára. Én eddig kivártam, mert több kellett nekem a bizonyossághoz. Mostanra megérett bennem is az, hogy lehet a csapatot pakolni, megbízhatóan játszanak.

Schindler Szabolcs szerintem egy kifejezetten jó edző. Ő az a típus, aki nem alkalmas a nagycsapatokhoz, mert nincs benne annyi kreativitás, de egy kiesőjelölt középcsapat mellett nagyot tud alkotni. Rossz döntés volt tőle, hogy otthagyta Békéscsabát a Vasas kedvéért, de üdvözöltem a visszatérését.

Nagyon jól tudja stabilizálni a csapatait, tisztában van a játékosai képességeivel, azok határaival, és ahhoz igazítja a defenzivitást. Mert a tény az, hogy Schindler inkább a védekezést tudja megszerkeszteni: szeptember 10-én nevezték ki újra, azóta 12 mérkőzést játszottak a bajnokságban, de egy gólnál többet egy mérkőzésen összesen 4 alkalommal tudtak lőni, azt is még szeptember-októberben. Nem túl acélos a támadójátékuk, de a védekezésben az egyik legjobbak szerintem.

És a III. Kerület ellen pontosan ilyen típusú játékra van szükség. Feszes, védekező stílusra, hiszen a Kerület inkább a támadójátékkal próbálkozik. Kemenes Szabolcs ellenben nem ért a támadójáték megszervezéséhez. Akármennyire szimpatikus arc a korábbi kapus, nem jól végzi a munkáját. A III. kerületben több van benne. Végig hallgattam Egerszegi Tamás interjúját a meccs előtt, és azt mondta, hogy nagyon hullámzó a játékuk. Egyszer nagyon jó, egyszer pocsék. Példának hozta a legutóbbi meccsieket: Pécs ellen jó, Győr ellen pocsék, Nyíregyháza ellen egészen jó játékot játszottak. Ha ezt nézzük, akkor most megint a rossz játék következik.

Ha ezt nézzük (és miért ne tennénk), akkor a Békéscsabának jó esélye van a győzelemre. Szerintem Schindler sokkal jobban meccsel, mint Kemenes, és elhozza a három pontot a Kerületből.

III Keruleti TVE - Bekescsaba: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp