Két ellentétes ősszi szezont futó NBII -es együttes találkozik Szegeden a Szent Gellért Fórumon. A pályaválasztó Szeged-Csanád Dragan Vukmir irányításával a kezdeti nehezebb rajt után melegedett bele és a nyolc mérkőzéses veretlenségének köszönhetően felkúszott közvetlen a dobogó tövébe a negyedik helyre. Addig a vendégségbe érkező Nyíregyháza a fantasztikus első hét fordulója után, amit öt győzelemmel és két döntetlennel, vezető pozícióval tudott le, teljes lejtmenetbe kezdett, nem véletlen, hogy elküldték a magyarul tökéletesen beszélő ukrán mesterüket a Nyírségből. Jött Feczkó Tamás akivel valamelyest konszolidálódott a csapat játéka, amely inkább kevés gólos meccseket hozott magával, de legutóbb a III. Kerület elleni minimális (1-0) siker jó hatást és örömöt hozott az öltözőbe.

A Szeged elleni bajnoki remek értékmérő lesz, Vukmirék két győzelemmel szeretnének odahaza búcsúzni ettől a remek fél évtől egyúttal a leendő sikerekkel dobogón is telelhetnének.

Egy védekezésben masszívabb Nyíregyházára számít Vukmir is, de a nagyobb kreativitás és a hazai pálya előnye is a kék-fekete mezesekkel van.

A két idegenbeli értékes, szolnoki és győri győzelem valamint közte a Pécs elleni remivel kellő önbizalommal léphetnek a szegediek pályára. A dominancia rendre a kezükben volt és ez főleg felerősödik hazai pályán, kérdés ezt az NBII szintjén vett magasabb nyomást a Nyírség védelme meddig és milyen módon fogja bírni. Vukmir eddig megoldotta jó arányban ezeket a szituációkat és, ha a kreativitás esetleg nem vezet eredményhez, akkor a rakkolós módszerrel egy minimális góllal behúzzák a mai fontos bajnokit a hazaiak. Tippem: 1-0 vagy 2-0.

Szeged - Nyíregyháza Spartacus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp