Na, elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a csoportmeccsek 3. köre előtt már akadnak szép számmal tétmeccsek. Több párosítás van, ahol a csoport első helye dől el, és a továbbvitt pontok száma, meg sok olyan meccs is van, ahol a csoport utolsó két helyén álló együttes feszül egymásnak, és bírkózik egy jót a továbbjutás reményében. Az igazi csemege az Üzbegisztán-Puerto Rico lesz, na azt becsüljük meg, mert ez olyan párosítás a női kézi világában, amit lehet, hogy ebben az életben mi többet nem látunk.

Addig is itt van egy sokkal kommerszebb cseh-szlovák összecsapás. A csehek és a szlovákok se veled se nélküled kapcsolata adott, de itt nem erről szól a történet. A pályán dőlnek el a dolgok, és aki jobb, az megy tovább, aki rosszabb, játszik egy-két helyosztót.

Megnézve a két együttes magyarok és németek elleni meccsét, nagyjából hasonszőrű együttesek. Annyi, hogy a németek picikét jobban megverték Szlovákiát, de csakis azért, mert amikor a szlovák lányok már elúszottnak tekintették a meccsüket Bölkék ellen(közte 7-8 gól mellett joggal), akkor nem igazán tettek már bele sokat, míg a németek amúgy németesen végigtolták.

A magyarok és a németek ellen is sok-gólos meccseket játszott Szlovákia és Csehország is. Na jó, a csehek azért befagytak a németek ellen a maguk 21 góljával, de ez is csak a tippem támasztja alá. Pl. ha a magyarok elleni meccseket nézzük, azok elég gyors tempójú meccsek voltak. A Vova-féle adok kapok játék ment, sok gyors lefolyású támadás, a védekezés nem játszott kulcsszerepet.

Ez a cseh-szlovák találkozó szerintem sokkal vontatottabb játékot hoz majd. Eleve itt nagy a tét, mert a németek és a magyarok elleni meccsen papíron esélytelenek voltak, mint később kiderült, a pályán is. Most viszont mindkét csapat győzelemben gondolkodik. Így sokkal görcsösebbé válhatnak, és azért mindkét stáb részére ott van két friss-ropogós meccs, szét lehet videózni, mindkét stáb próbálja majd kivenni a másik támadójátékából a működőképes elemeket.

Ez a két csapat az utolsó 5 H2H barátságos, felkészülési meccsén az 50 gólt sem érte el! Ha ezek után pont egy ilyen rendkívüli téttel bíró meccsen szórják meg egymást, azt nem hiszem.

Meg azért csak pár napon belül a 3. mérkőzés jön, szóval az energiaraktárak aligha lehetnek fullon. Szívem szerint egy alacsonyabb line mellett húztam volna overt, de azért finomítottam rajta, nálam ez így egy biztonsági tippecske.

Csehország (n) - Szlovákia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp