Kazahsztán-Irán 38-33! Ez volt a végeredmény kettejük meccsén a 2021-es Ázsia Bajnokságon. Az elődöntőben Dél Korea Irán 46-21-re verte, Japán pedig Kazahsztánt 38-24 arányban. A 3. helyért játszott meccsen pedig mind Irán, mind Kazahsztán bőven benemt 30 lőtt (és kapott ) gól fölé. Az nekik igazából egy jutalomjáték volt, zsebben volt a kvóta a vb-re, hisz Kína nem indult, a top4 pedig vb-főtáblát ért.

Most picikét más a helyzet, hisz itt a nyertes megnyeri a jogot magának, hogy újabb embertelen zakót kapjon. Ha azt nézzük, hogy a továbbjutó Hollandia és Svédország ellen is játszik még, HÁÁÁT-hááát. Viszont lesz ott egy Üzbegisztán vagy Puerto Rico is, az pedig ki-ki meccs, ott nyerni is van esély. Nagyon fura ez a vb így, talán az IHF is elgondolkodhatnak egy olyanon, mint az IIHF, hogy A és B csoportos vb-t is rendez. De végül is jó ez így, sokkal jobb, mintha nem lenne.

Vissza a meccshez.

Kazahsztán papíron erősebb, rutinosabb csapat. De nem csak. A pályán is jobb, azért voltak szebb momentumai mind Norvégia, mind Románia ellen. Viszont rengeteg gólt kaptak, ami mondjuk várható volt. Irán pedig szintén becsülettel küzd, nem igazán féltek a pofonoktól, amit az ellenféltől kaptak. Azért ők nem ilyen ellenálláshoz szoktak hozzá, nem ilyen termetű és dinamikájú védőkhöz. De becsülettel mentek, és azért most Irán is egy olyan védekezés ellen játszik, amely sebezhetőbb. Kazahsztán ellen az Ázsia Bajnokságon is 33-mat dobtak, az azért elég komoly gólmennyiség. Ennek a tippnek talán egy ellensége van, ő pedig Khalili, az Iráni kapus, aki elég komoly reflexekkel bír, rengeteg ziccert fogott az erősebb csapatok elleni meccsen is.

Az Ázsia Bajnokságon is jól megszórták egymást, én amondó vagyok, itt sem a védekezés fog dominálni!

Kazahsztán nők - Iran (W): Gólok száma - Felett/alatt tipp