A lipcseiek mind nemzetközi szinten, mind odahaza a Bundesligában nem úgy teljesítettek, ahogy elvárható lett volna a klub vezetés és a szurkolóik által. Így talán nem is volt meglepő, hogy az Union Berlin elleni újabb, zsinórban harmadik Bundesligás vereségük után búcsút intettek Jesse Marschnak. Az irányítást ideiglenesen az eddigi pályaedző Achim Beierlorzer veszi át és ugorhat neki a Manchester Citynek.

Különösen nagy tétje a Lipcse számára van a meccsnek, hiszen mennek még a harmadik helyért, mellyel folytathatnák tavasszal az Európa Ligában. A Man City pedig lazán játszhat, ráadásul remek formában van hét meccses győzelmi szériáját nem szeretné megszakítani.

Egy élvezetes gól dús meccset vetíthet előre ez a helyzet. Az odavágón szeptemberben nagyobb tét mellett 6-3 -as angol siker született, akkor kilenc gól jött össze, most a három egy ilyen leosztású BL meccsen nálam több, mint elvárás.

Egyik oldalon Nkunku, Forsber, Szoboszlai, André Silva a másikon kérdés kit tesz be Guardiola, de ott is Foden, Mahrez, Gündogan, Bernardo Silva. Ugye jó névsor, na ők azok akiktől este várhatjuk az alakításokat amik egyúttal hozzák majd magukkal a gólokat.

NIncs hova óvatoskodni, a Lipcsének mennie kell előre, míg a City egy újabb igazi értékmérőt tehet, most már felszabadultan, főleg azok után, hogy a Messivel, Neymarral és Mbappéval felálló PSG -t átlépte. Ha kilenc gólos őrületet nem is, de három gólt minimum várok, sőt a 4-5 nálam a tipp, de a guruban a biztosabb opcióra megyek rá.

RB Leipzig - Manchester City: Gólok száma - Felett/alatt tipp