A közelmúlt eseményei mindenki előtt ismertek. A Leipzig menesztette Jesse Marsch edzőt, most a korábbi másodedző ül a kispadon: bizonyos Achim Beierlorzer. Akárki is ő… Kérdés, hogy mire lesz képes a csapat vele a padon. A neve alapján nem tűnik túl karizmatikus arcnak…

Szóval én úgy látom, hogy kisebb káosz van Lipcsében. Ehhez tevődik a korona-para, hiszen Willi Orban és Hugo Novoa is karanténban van, emellett pedig a szekrényből is a sérültek dölnek ki, felsorolni sem könnyű őket. Ahogy néztem, ez a Beierlorzer 3-4-3-at fog tolni, ami nagyon veszélyes dolog. Ha kevés a védő, akkor átszaladnak rajtuk!

Mert hát nézzük meg a City támadóit: Sterling, Foden és Mahrez. Ha ez ellen a hármas ellen három középső védővel védekeznek, és két wingerrel Angelino és Mukiele személyében, akkor bucira verik őket. Emlékezzünk, mi volt az első meccsen egy hasonló felállás esetén!

Az első félidőben már megvolt a City három gólja, és akkor is elég tartalékosan álltak fel az angolok. Most még tarcsibb felállást tolnak, hiszen Zack Steffen áll a kapuba. Legalábbis a whoscored szerint. Fogalmam sincs ki ez a srác, de nem lehet túl nagy spíler, mert pl. az első Lipcse elleni meccsen még a padra sem fért oda.

A Lipcsének ráadásul tényleg kell előre mennie, ha el akarja csípni a harmadik helyet a csoportban, és nem akarja tönkre zúzni az idei szezonját. Nkunku nagyon jó, és Forsberg vagy An. Silva is képes megrázni magát. Még a legkevesebb problémát a támadójátékukban látom.

Szóval szerintem nem lesz itt mást, mint az első felvonásban: sok gól már az első félidőben is.

RB Leipzig - Manchester City: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp