Nagy talány számomra, hogy mennyire lesz favágó ezen a mérkőzésen a portugál sztárcsapat. A jelenleg harmadik helyen álló Benfica két ponttal van lemaradva a spanyol Barcelona mögött, amely ahhoz a Bayernhez látogat, akik toronymagasan vezetik és nyerik a csoportot.

Izgalmakban nem lesz hiány az este 21:00-kor kezdődő összecsapásokon, hiszen még két együttes is továbbmehet az E jelű négyesből. A Bayern és a Dinamo Kijev kiemelkedik, csak az egyik felfelé, a másik lefelé. Julian Nagelsmann üzent a portugáloknak, hogy ne aggódjanak, ők a legerősebb összeállításban lépnek pályára és legyőzik a frissen kinevezett Xavi csapatát, a Barcelonát. Ha a csoportot figyelem, akkor én is azt tippelném, hogy a Benfica jut tovább, mert ez a Barcelona nem érdemel továbbjutást. Öt forduló alatt 2, azaz kettő gólt szereztek, abból lett két győzelmük. Halovány teljesítmény, és akkor nekik kellene most legyőzniük a bombaformában játszó bajor sztáregyüttest. Ezért is van az, hogy a portugáloknak muszáj legyőzniük az ukránokat és bízni abban, hogy ha az utolsó pillanatban is, de nyer a Bayern.

A szeptemberi mérkőzésük Ukrajnában 0-0 lett, de ez a mai nap folyamán nem opció. Jobb a portugál csapat, sokkal jobb játékosaik vannak, például az ukrán Yaremchuk, vagy éppen a kiváló formában játszó Rafa Silva és Darwin Nunez. Legalább két játékostól várok gólt, ha tippelnem kéne, akkor utóbbi kettőtől, mert Yaremchuk mostanában nagyon nincs formában.

Benfica győzelmet várok, legalább három hazai góllal, aztán majd a találkozó után kiderül, hogy ez a BL- vagy az EL kieséses szakaszára lesz-e elég.

Benfica - Dynamo Kyiv: Benfica által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp