Japán a horvátok legyőzésével 2 ponttal érkezett ebbe a középdöntő csoportba, így egy esetleges mai győzelemmel több, mint reális esélye nyílna a továbbjutásra is... Pontban ugyanis beérnék a spanyolokat, akikkel szemben jobb lenne az egymás elleni eredményük így... a hátralévő meccseik pedig bőven a nyerhető kategóriába tartoznak (Argentína , Ausztria).

A japán kézilabdáról tudni kell, hogy az elmúlt években fejlődött rendkívül sokat, első körben az Olimpiára akartak olyan csapatot összerakni, ami nem vall szégyent, mind férfi, mind női vonalon. Ahogy a japánokat ismerjük, tudjuk, hogy ha ők valamibe belevágnak, akkor a tökéletességre törekszenek. Így vannak a kézilabdával is... rengeteg munkát és pénzt ölnek bele, európai szakembereket fizetnek meg... így kerül például dán edző a hölgyek szövetségi kapitányi pozíciójába. Az eredmény szignifikáns, rengeteget fejlődött a kézijük, minden világversenyen meglepnek valakit... Az Olimipán Montenegrót intézték el, előtte a VB-n a románokat verték rommá (igaz, az egy több sebből vérző román csapat volt, de még így is döbbenet volt ahogy szétzilálták őket... ), és bizony már itt a VB-n is gyűjtöttek egy skalpot a horvátok legyőzésével.

Nos, a spanyolok eddig nyilván 100%-osak, ami nem csoda, látva a csoportjukat, amit szervezőként összehoztak maguknak. Ausztria, Argentína és Kína voltak az áldozataik, ami még a hátrányuk is lehet, hiszen még egyetlen komoly meccsük sem volt... További rossz ómen lehet, hogy még ezeken a meccseken is rengeteg "ki nem kényszerített" hibát vétettek... rengeteg rontott ziccerük és technikai hibájuk volt... Kérdés, mennyire tudnak majd felpörögni... mindenesetre Carmen Martin és Barbosa vezérletével egyértelmű esélyesei a találkozónak (a bukik oddsai alapján talán túlzott mértékben). Bennem viszont ott van a kisördög, hogy a fegyelmezett és eltökélt japán hölgyek vajon nem tudnak-e borsot törni a házigazdák orra alá... Kicsit bízom benne, és legalább egy szoros meccsre jónak tartom őket. Gondolkoztam, hogy Japán csapatover legyek, 22.5 fölé, vagy egy plusszos hendi, de látva a korábbi meccseket, nem mertem az over-t választani, benne van egy idegesebb hangulatú, sok hibával tarkított meccs... amit ha el is buknak az ázsiaiak, szerintem 8 gólon belül maradnak.

Spanyolország (n) - Japán (n): Hendikep - Hendikep tipp