Végre egy tipp, amiben ismét bízom! Eme nagyszerű felütés után pedig a miértek jönnek.

Puerto rico már pár éve járt vb-n, így azért sok lány már akkor sokkal fiatalabb életkorban találkozott az akkori nemzetközi elittel. Most meg aztán még inkább belekóstolhatnak mit nevezünk kézilabdának Európában, hisz a latin lányok (én ezt a kifejezést legutóbb egy másik oldal keresőjébe írtam be nem is oly rég, csak angolul...) most ezen a vb-n a skandináv térség csapataival játszanak, vagy épp fordítva. Az északiak játszanak a latin lányokkal, de nehéz ezt komolyan venni, mert így mindig a fantáziám elkalandozik.

Szóval a Puerto ricói lányok találkoztak már a hollandokkal és a svédekkel, most pedig a norvégokkal is összecsapnak. Dulferék ellen a nyitómeccsükön sikert szórni 15 gólt, aztán a svédek ellen csak 10-et. Könnyen lehet, hogy valahol a kettő közt az igazság.

A továbbjutásról döntő meccsen Üzbegisztánt 30-24-re sikerült megverni, nem volt mindennapi meccs. Ahogy a bukik, úgy én is benéztem. Bukni sokat sem buktam, de az üzbég lányok fizikálisan annyira picurkák, erőtlenek voltak, hogy esélytelenek voltak. Az üzbég bal szélső kislány (tényleg kislány), ha volt 150 centi meg 45 kg, lehet sokat mondok.

Az üzbég lányok annyira picurkák, annyira picike a kezük, hogy a női kézilabda is olyan, mintha kb kosárlabdával játszanának. Ezért is van a sok eladott labda, mert egyszerűen picike a kezük, és kicsúszik belőle a laszti. Puerto Rico fizikai fölényét használta ki, és azért néha-néha volt egy-két szebb akciójuk.

Nyilván egy Norvégia elleni meccs más. Viszont Kristiansenék is tudják, hogy nekik ezt a találkozót csak meg kell nyerni, hogy 45 gól lesz közte, vagy 30, nagyjából nem számít. A norvégoknak az számít, hogy majd a svédek és a hollandok ellen mit játszanak, épp ezért bízom benne, hogy így a Karácsony közeledtével azért picikét megszánják Puerto Ricót, és kevésbé lesz feszes az a védekezés.

Meg azért is bízom a tippben, mert Puerto Rico valószínűleg jó sok labdát szór majd el, amiből Herremék 4-5 másodperc alatt dobnak gólt, és máris szőhetik az újabb támadást Ceballosék. Puerto Rico amúgy a hollandok és a svédek ellen sem csalta a játékot, ebből kiindulva ma sem fogja. A norvégok számára meg érdekes kis torna, mert a 4. meccsük jön, viszont lényegében még méltó ellenféllel nem találkoztak...

Az én tippem, hogy a Puerto ricó lányok valahogy összehoznak 12 gólt.

Norvégia (n) - Puerto Rico (n): Puerto Rico (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp