Igazi háromesélyes találkozó ez a mostani, nagy szerencséje a két együttesnek, hogy kettejük közül az egyik továbbmegy. Sem a német, sem a cseh csapat nem remekel a csoportban, majdnem ugyanannyi gólt rúgnak, mint kapnak.

A Feyenoord csapata már biztosan továbbjutott a csoport első helyén, míg a Maccabi Haifa biztosan kiesett. Mivel ez a harmadik számú kupasorozat, ezért innen már nem lehet sehová sem pottyanni, így sajnos csak egy csapat folytathatja tavasszal. Vagy a német, vagy a cseh. Ezt hívatott eldönteni ez a mérkőzés, ahol a hazai győzelem kívételével minden más a cseheknek jó.

A németek nagyon jó szezont futnak a német élvonalban, legutóbb az RB Leipzig együttesét tudták legyőzni. Egyesek szerint csak azért sikerült, mert edzőt akartak buktatni a játékosok, bár ki tudja. Azért az Union ott van jelenleg a hatodik helyen és még harcban van itt is a továbbjutásért. Vélhetően nagy lökést kaptak a hétvégi győzelemnek hála, azt gondolom, hogy meglehet így a győzelem a Slavia ellen.

A két csapat egymás elleni találkozóját a Slavia Praha nyerte, 3-1 arányban. Az emberhátrányban játszó berlini együttes a 83.percig tartotta magát, majd a hajrában kapott két góllal elveszítette a mérkőzést. Ma itt az esély a visszavágásra, ha sikerül, akkor meglesz nekik a továbbjutás is. Márpedig ez nagy szó a kisebb berlini klub életében, hiszen ha sokáig menetelnek, akkor jó néhány milliót zsembre tehetnek. Azt gondolom, hogy már ezért megéri nekik itt jól szerepelni, mert pár szerencsés sorsolással ki tudja, hogy meddig juthatnak.

A tippem, hogy a berlini klub megnyeri a mérkőzést, még akkor is, ha a Slavia nagyon jó formában van ebben a szezonban. Idegenben. Eddig minden nemzetközi kupás idegenbeli mérkőzésüket elvesztették a csehek, azt gondolom, hogy az ötödiket is el fogják ma. A továbbjutás a tét, ezért ha szerencsés módon is, de Union Berlin győzelmet várok.

1. FC Union Berlin - Slavia Prága: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp