Hohohohóóóó! Mondta a nagy horgász, meg a Mikulás, meg mondom én is! Szóval nem eszik olyan forrón. Első blikkre talán ja, overes meccsnek tűnik, de másodikra már nem igazán.

Németországot teljes meccsen a magyarok ellen láttam ezen a tornán, azért elájulva nem vagyok tőlük. Egy jó kis németes, melós csapat, sablonos, már-már fájóan sablonos játékkal. Nekem hiányzik a villámgyors szélsőjáték, hiányzik mondjuk Naidzinavicius (egy jó Kim), meg úgy az egész nem az igazi. Bölk is elég halvány volt ellenünk, így is nyertek, de azért hiába voltunk vevők pl. mi is a gyorsabb játékra, Bíró nagyokat fogott, hiába tűnt overnek, nagyon gyenge under lett belőle.

Ez a német csapat tényleg elég sablonos, az meg nem hiszem, hogy gondot fog okozni a lábon egyébként jó koreai játékosoknak. Annyira azért nem is picik, mint pl. látni egy-egy üzbég játékost, ilyen 155 centivel meg 45 kg-val..

Aztán a német védekezés azért elég jó, 21, 22, 18 gól a kapott oldalon, és ellenünk, mint azért jobb csapat ellen is csak 24 kapott gól. Lehet itt fogni mindenre, hogy miért csak ennyi telt tőlünk, hát azért, mert a németek ennyit engedtek. Köszönjük szépen!

Ha megnézzük, Németország és Dél Korea az előző két vb-n is randevúzott, és a heves csókcsaták helyett óvatos tapogatózás zajlott csak. Volt egy 27-27 az előző vb-n (az 54 gól), előtte pedig egy egész fura under, 23-18-as német siker 2017-ből.

SZerintem simán lehet ez olyan trükkös meccs, mint volt a német -magyar, még le is nyilatkoztuk a meccs előtt, hogy nem szeretnénk visszavenni a sebességből, de ha egy csapat az optimálisnál nagyobb sebességen játszik, akkor jön a hiba. Mint egy autóverseny, ahol lehet egy kanyarban jobban nyomni a gázpedált, de egy-két km/h órával nyomsz neki többet, máris kicsúszás van. Németország sem képes azért úgy játszani, mint egy jó formában lévő skandináv, akár a norvég, svéd, vagy mondhatnám a hollandot. Dél-Korea játékában is benne van a hiba, és ez a fegyelmezett német csapat szerintem védekezni is fog. Minket is szépen limitáltak, belekergettek rengeteg turnoverbe. Én azt mondom, ez messze van a tuti tipptől, de azért a 60+ gólhoz kell egy végig jó, konzisztens játék, ott hullámvölgyek nem férnek bele. EZ a meccs viszont a továbbjutásról dönt, szóval már csak emiatt is lehetnek göcsök, lehetnek, sőt szerintem lesznek hosszabb gólcsendes időszakok, így az én tippem under 57,5 gól.

Dél-Korea (n) - Németország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp