Közelednek az ünnepek, a csapatok alig várják, hogy pihenjenek egy picit. Az utolsó előtti forduló nyitó meccsét, pénteki meccs hiányában szombat kora délután játsszák Felcsúton. A még mindig Hornyák Zsolt vezette (túlélhette a lettek elleni kupakizúgást, kettős vereséggel, 0-5 -ös összesítéssel...) Akadémia egy öt meccses győzelmi sorozatnak köszönhetően még mindig ott van a dobogó alsó fokán, ám a november 20 -i paksi 1-4 -es bukta után, ahogy lenni szokott az NBI -ben most a hullámvölgyben tartózkodnak. A Zalaegerszeg elleni kellemetlen utolsó pillanatbeli pontvesztés (1-1) és az Üllői úton egy eredményre szépnek tűnő szintén 1-1, ám játékban nagyon keveset mutattak a Puskásos játékosok egyénileg és csapatként is.

Most a sereghajtó Gyirmót látogat a Pancho Arénába, akik egyre jobban hozzá szoknak az élvonal légköréhez és láthattuk eddig is Csertői csapatai nagyon megszervezik a védekezésüket, így a Puskásnak is higgadtan kell kezelni a mérkőzést, nem kell kétségbe esnie, ha nincs meg az előny a meccs első felében.

A Gyirmót idegenben nem fog sok kockázatot vállalni, a Puskásnál pedig örülnek, ha végre valahogyan, akár vékonyan sikerülne a három pontot begyűjteni.

Gyirmóton augusztusban már megtapasztalhatták, hogy milyen nehéz feltörni a gyirmótiak védelmi vonalát, akkor a válogatott Nagy Zsolt találatának köszönhetően hozták el Győr mellől a győzelemért járó három pontot.

A Felcsút kicsit gödörben van, így most sem várok fiesztát tőlük, hasonlóan a nyári meccsükhöz, kevés találatos, óvatosabb futballt hozó nyitó találkozót várok ettől a párosítástól.

Puskás Akadémia - Gyirmot FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp