A tizenharmadik helyen álló Nantes csapata fogadja az ötödik helyezett Lenst. Nagyon sűrű a mezőny, a negyedik és a tizenharmadik között mindössze öt pont van, mint ahogyan az itt pályára lépő két együttes között is. A forduló után akár tovább is sűrűsödhetnek a csapatok, de akár egyesek le is szakadhatnak.

A Nantes az előző szezonban épphogy bentmaradt, selejtezőt kellett játszon a bentmaradásért. Nagy szerencséjük, hogy az idegenbeli gól szabályát akkor még nem törölték el, mert csak annak köszönhetően tarthatták neg tagságukat. A Lens a hetedik helyen végzett, alig lemaradva a nemzetközi kupás helyektől (egy ponttal előzte meg őket az idén kiválóan szereplő Rennes).

Az idei évben kicsit jobb a hazai együttes, bár azt gondolom, hogy a szezon végére akár még hátrébb is csúszhatnak ugyan, de a bentmaradás idén meglesz nekik csont nélkül. A vendégek jelenleg jól állnak ugyan, de a véleményem az, hogy idén sem végeznek nemzetközi kupaindulást érő helyen, mert a Lille, Monaco vagy a Lyon hármas közül kettő legalább megelőzi szerintem.

A Lens mérkőzésein sok gól van, a Nantes-én már kevesebb. Annyira kevés, hogy a második legkevesebb az övék.

Úgy vélem, hogy a mérkőzés második félideje lesz majd gólokban erősebb, még akkor is, ha az egymás elleni találkozóikon inkább az első félidőben esik több gól. A most futó bajnokságban többnyire a második félidő az, ami erősebb a gólok tekintetében (a két csapat mérkőzésein), ezért az a tippem, hogy ezen a találkozón is inkább a második játékrészben látunk legalább két gólt.

Nantes - Lens: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp