Kicsit kizárásos alapon választottam az OTP Bank Liga 16. fordulójából az MTK Budapest - MOL Fehérvár FC találkozóra a tippemet. A bajnokság feléhez közeledvén azzal kell szembesülnünk, hogy a bajnokság elején a Top2(1?) csapatnak kikiáltott székesfehérváriaknak a 2021/2022-es bajnoki kiírásban még nincs idegenben elért győzelme. "Nincs olyan hosszú, hogy véget ne érjen" tartja a mondás, lássuk mennyire igaz ez esetünkben. Mindenesetre még egy esélyük ebben a naptári évben már nem lesz arra a vendégeknek, hogy ezen változtathassanak.

MTK, MTK, mit is lehetne róluk mondani. A liga egyik, ha nem a leggyengébb csapata jelenleg Márton Gábor alakulata, ezért is gondolom azt, hogy a MOL Fehérvárnak lehet keresnivalója az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Igaz, hogy legutóbb egy "érdekes" győzelmet arattak a hazai kék-fehérek a szintén botrányosan gyenge Újpest ellenében, de ez még csak véletlenül sem tántorít el attól, hogy veressem Őket. A legkevesebb (12) gólt szerezték eddig a bajnokságban, ugyanakkor a kapott találataik száma (25) felettébb magas. Ettől még nem lenne törvényszerű, hogy például egy Vidi ellen most vereséget szenvedjenek, de én ezt a csapatot az eddigi 15 forduló alatt, még összesen 20 percig nem láttam tisztességesen focizni. Számomra mindennél többet mond a fővárosi csapatnál uralkodó viszonyokról, hogy a legutóbbi három találkozójukon mindig volt kiállítás tőlük és még csak véletlenül sem a túlzott lelkesedés számlájára írhatóak a piros lapok.

A vendég MOL Fehérvár FC sem nagyon teheti a kirakatba az eddigi teljesítményét. Hazai pályán még csak-csak ellavírozgatnak a zavarosban, hisz a Kisvárda mögött a másodikak a hazai tabellán, ami a szabolcsiak idei teljesítményét nézve nem szégyen. Viszont amit vendégfellépéseiken produkálnak Szabics Imréék, az minősíthetetlenül gyenge egy élcsapattól. A múlt héten például úgy kaptak ki az imént említett Kisvárdától (2:1), hogy igazából esélyük sem nagyon volt, még a pontszerzésre sem. Én hiszem és vallom, hogy náluk minden bajok okozója a kispadon és a vezetőségben keresendő, de ezt ne mi szurkolók döntsük el. Viszont szent meggyőződésem, hogy erre az idei utolsó idegenbeli mérkőzésükre összekapják magukat Nikolic-ék és ha nem is túl szép játékkal, de érvényesíteni tudják a két klub közötti különbséget.

Tippem: 0:2

MTK Budapest - MOL Fehérvár: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp